De algemene gids voor het kiezen van een telefoon

De algemene gids voor het kiezen van een telefoon

Tegenwoordig zijn er honderden soorten telefoons om uit te kiezen – en als je het verschil niet weet tussen Androids en iPhones, wordt het nog moeilijker om te kiezen. Er zijn enkele grote verschillen tussen hen die mensen over het algemeen naar het ene of het andere kamp zullen duwen, of op zijn minst een beter geïnformeerde beslissing zullen nemen over uw mobiele telefoon.

Hardware

Apple, als het enige bedrijf dat iPhones maakt, heeft uitstekende hardware en daarom uitstekende kwaliteit in al hun telefoons. Hun aanbod is beperkt en daarom gemakkelijker om uit te kiezen – iPhone 5,6,7 enz. Android daarentegen heeft een breed scala aan keuzes omdat ze veel telefoonfabrikanten in staat stellen hun software te gebruiken, zoals Motorola, LG, Samsung en HTC . Omdat er echter zoveel keuze is, neemt de variabiliteit in kwaliteit van Androids toe, van zeer eenvoudige telefoons van lage kwaliteit tot premium telefoons van hoge kwaliteit.

Integratie met andere apparaten

Dit hangt nu ook af van de andere apparaten die je hebt. Als je een Apple-laptop en een iPad hebt, zou een iPhone de voor de hand liggende keuze zijn, omdat ze goed met elkaar kunnen worden geïntegreerd en apps, iMessage, foto’s en meer onderling kunnen worden gedeeld. Met Android krijg je niet zo’n uniforme ervaring omdat er zoveel fabrikanten zijn, maar de services van Google worden ook overgezet naar je Android-apparaten.

Inlichtingen assistent

Siri, de iPhone-assistent, staat bekend om haar vermogen om eenvoudige taken uit te voeren, zoals het maken van herinneringen of het beantwoorden van vragen. De assistent voor Android, GoogleNow, heeft echter het voordeel ten opzichte van Siri met zijn volledige toegang tot de kennis van Google over zowel jou als de wereld om je volledig te kunnen helpen.

Gebruikerservaring

De iPhone is makkelijk in gebruik, heeft een hoge kwaliteit en werkt daardoor goed, en heeft de apps die je wilt. Uw gebruik van de iPhone zal erg lijken op het gebruik van de iPhone door uw vriend. De verschillende modellen zullen ook behoorlijk op elkaar lijken, alleen met kleine upgrades en tweaks ertussen. Androids, aan de andere kant, met hun grote variëteit, zullen een grotere mogelijkheid bieden om precies aan te passen wat je wilt, of het nu gaat om apps, schermweergave of het controleniveau voor software.

Opslag

De iPhones bieden geen uitbreidbare opslag, dus je zit vast met hoeveel GB je de telefoon ook koopt. U kunt van maand tot maand cloudopslag kopen, maar het werkt niet voor apps. Veel Androids bieden uitbreidbaar geheugen, waaronder alle Motorola’s, veel van de Samsung-series en sommige LG. Dus als opslag een prioriteit voor u is, zorg er dan voor dat u uw opties bekijkt voordat u koopt.

Grootte en ontwerp

Voor de nieuwere iPhones zijn ze verkrijgbaar in 4,7 inch voor de 6, 6s en 7, of 5,5 inch voor 6 plus, 6s plus en 7 plus. En het zal hetzelfde zijn voor de iPhone 7s, 7s plus. De iPhone is een strak, herkenbaar ontwerp, maar ook weer niet met zoveel keuzemogelijkheden. Als het formaat is waarnaar u op zoek bent, biedt Android meer keuze. De Note-serie is het aanbod van Samsung voor grote telefoons, Motorola biedt een paar 5,7 inch-telefoons, terwijl de Sony XPeria XA Ultra een 6,0-inch phablet is, naast vele andere aanbiedingen. En zoals ik hierboven al zei, heeft Android meer ontwerpopties en maatwerk beschikbaar.

Houd dus rekening met deze overwegingen wanneer u besluit welke telefoon u vervolgens wilt kopen. U hoeft niet bij hetzelfde merk te blijven, maar veel mensen geven de voorkeur aan Android of iPhone en voelen zich niet op hun gemak bij het overstappen.

Bron: Amelia Voorhis

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie