De Appalachian Trail-wandelkaart voor iPhone-app in Harriman State Park gebruiken

De Appalachian Trail-wandelkaart voor iPhone-app in Harriman State Park gebruiken

Ik vind het heerlijk om mezelf te verliezen in Harriman State Park in Orange and Rockland Counties, New York, maar ik haat het om te verdwalen. Meer dan 200 mijl aan kronkelende wandelpaden (inclusief 26 mijl van de Appalachian Trial) liggen binnen zijn 46.000 hectare, en Harriman is berucht om het misleiden van wandelaars – tenzij ze The Maps hebben meegenomen.

De New York – New Jersey Trail Conference maakt al jaren de definitieve wandelroutekaarten van Harriman State Park. Ongeëvenaard voor detail en nauwkeurigheid, de set met twee kaarten – een voor het noordelijke deel van Harriman State Park en een voor het zuidelijke deel – is een essentieel stuk trailuitrusting voor zowel de casual dagwandelaar als de overnachter. De kaarten van het Harriman State Park zijn gemaakt van stevig, duurzaam spingebonden olefine en zijn ook bijna onverwoestbaar; ze vallen niet uit elkaar na eindeloos vouwen, vouwen en proppen in een rugzak.

Maar soms, zelfs met de beste kaart, is het mogelijk om te verdwalen.

Als een frequente wandelaar op de Appalachian Trail en het Harriman State Park, ben ik vaak wandelaars tegengekomen die op de goede weg waren, maar niet wisten waar hun volgende afslag was. Of hoe ver ze van de parkeerplaats waren. Of ze de goede kant op gingen.

Zelfs met de Trail Conference-kaarten konden ze hun locatie op het parcours nog steeds niet bepalen.

Maar sinds vorig jaar je kunt je iPhone en een eenvoudige app gebruiken om de Trail Conference-kaarten te downloaden. Op dezelfde manier waarop uw auto-gps u vertelt waar u zich op de weg bevindt, zullen de Trail Conference-kaarten (in de Avenza-app) u precies vertellen waar u zich op de Harriman Park-paden bevindt.

Hier is hoe:

  • Voer vanuit de App Store van je iPhone of Ipad Avenza Pdf Maps in de zoekbalk in en download de gratis app.
  • Klik op de winkelwagen (Store) knop onderaan het scherm.
  • Gebruik vanuit de app de knop ‘winkel’ om te navigeren naar waar je je kaart wilt selecteren.
  • Voer de term “Harriman State Park” (of een andere locatie waar u naar een routekaart wilt zoeken) in de zoekbalk in.
  • Koop de kaart (de Harriman-set kost momenteel $ 5,99).
  • Zodra het is geladen, kun je de pijl in de linkerbenedenhoek gebruiken om je precies te laten zien waar je bent op de routekaart (hoewel je fysiek aanwezig moet zijn in het gebied dat de kaart beslaat).

De digitale kaarten kosten aanzienlijk minder dan de traditionele kaarten, maar houd er rekening mee dat je je “hardcopy” routekaart nooit thuis mag laten, zelfs niet met je iPhone. Een papieren kaart zal nooit vallen en breken, of kapot gaan nadat hij nat is geworden, of batterijvermogen verliezen; het is echt lichtgewicht en scheurvast.

Aan de andere kant kun je de ingebouwde app-tools gebruiken om je pad te meten, om te zien hoe ver je van een bestemming bent, om je foto’s op de kaart te plotten. De app heeft ook een ingebouwd kompas (maar nogmaals: je moet voor navigatie op meer vertrouwen dan een digitaal kompas).

Bron: Suzanne L Allman

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie