De Apple Airport Extreme: ideaal draadloos apparaat voor thuis, op kantoor of op school

De Apple Airport Extreme: ideaal draadloos apparaat voor thuis, op kantoor of op school

Onlangs heeft Apple de nieuwere versie van zijn Airport Extreme-basisstations uitgebracht. Naar verwachting zal men niet slechts één enkele Apple Airport Extreme Review vinden die slechts enkele dagen of zelfs uren na de release van het genoemde product online werd uitgebracht, maar veel recensies die het product prijzen en bekritiseren. Deze beoordelingen zijn gemaakt door zowel bekende technische websites als door enthousiaste Apple-productfans. Hoewel deze beoordelingen over het algemeen qua inhoud met andere kunnen verschillen, was het algemene gevoel van de recensenten dat de Airport Extreme een slanke, goed presterende router is die zelfs door een beginnende Mac-gebruiker gemakkelijk kan worden gebruikt.

Een kenmerk dat een belangrijk onderwerp was van een Apple Airport Extreme Review, is het fysieke ontwerp van de router. Zonder externe antenne ziet de Airport Router eruit als een gestroomlijnd, wit, kubusachtig gadget. Voor velen is dit een grote factor, aangezien het genoemde ontwerp zeer esthetisch en een lust voor het oog is. Het past ook goed in elke moderne omgeving. Een ander kenmerk van de router is de hoge betrouwbaarheid van de netwerkprestaties. Verschillende gebruikers kunnen getuigen van de verbeterde betrouwbaarheid van de prestaties van de router in vergelijking met zijn voorganger. Ze klagen niet over bevriezing of storingen die het genieten van internettoegang via wifi belemmeren.

Afgezien hiervan biedt de Airport Router ook een eenvoudige installatieprocedure. Hoewel de router geen webinterface heeft, biedt hij installatiesoftware die dankzij de wizardmodus binnen enkele minuten eenvoudig kan worden geconfigureerd. Dit is vooral handig voor degenen die net beginnen als Mac-gebruikers. Beginnende gebruikers zullen merken dat het installeren van het apparaat nog eenvoudiger is dan alleen het installeren met een webinterface.

De router biedt plaats aan maximaal 50 aangesloten apparaten en heeft 3 Ethernet-uitgangen. Daarnaast heeft de router een USB-poort die kan worden aangesloten op een externe schijf of een printer. Eenmaal aangesloten hebben computers die via de router zijn gekoppeld ook toegang tot de printer of de externe schijf. Rekening houdend met al deze eigenschappen is de Airport Extreme een perfect draadloos apparaat voor thuis, op kantoor of op school. Ondanks misschien één Apple Airport Extreme Review die de beperkte connectiviteit van de router tot slechts 50 computers met ongenoegen bekijkt, houden velen zich aan deze functie als garantie voor de betrouwbaarheid en stabiliteit van de prestaties van de router.

Bron: Andrew Gerard

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie