De basisprincipes van cryptocurrency en de manier waarop het werkt

De basisprincipes van cryptocurrency en de manier waarop het werkt

In de tijd waarin we leven, heeft technologie een ongelooflijke vooruitgang geboekt in vergelijking met elk moment in het verleden. Deze evolutie heeft het leven van de mens op bijna elk aspect opnieuw gedefinieerd. In feite is deze evolutie een continu proces en dus verbetert het menselijk leven op aarde dag in dag uit voortdurend. Een van de nieuwste toevoegingen aan dit aspect zijn cryptocurrencies.

Cryptocurrency is niets anders dan digitale valuta, die is ontworpen om veiligheid en anonimiteit op te leggen bij online geldtransacties. Het maakt gebruik van cryptografische codering om zowel valuta te genereren als transacties te verifiëren. De nieuwe munten worden gemaakt door een proces dat mining wordt genoemd, terwijl de transacties worden vastgelegd in een grootboek, dat de transactieblokketen wordt genoemd.

Kleine terugweg

De evolutie van cryptocurrency wordt voornamelijk toegeschreven aan de virtuele wereld van het web en omvat de procedure om leesbare informatie om te zetten in een code, die bijna onkraakbaar is. Zo wordt het gemakkelijker om aankopen en overschrijvingen met betrekking tot de valuta te volgen. Cryptografie, sinds de introductie in de Tweede Wereldoorlog om communicatie te beveiligen, is in dit digitale tijdperk geëvolueerd, vermengd met wiskundige theorieën en informatica. Zo wordt het nu gebruikt om niet alleen communicatie en informatie te beveiligen, maar ook geldoverdrachten via het virtuele web.

Hoe cryptovaluta te gebruiken

Het is voor gewone mensen heel gemakkelijk om gebruik te maken van deze digitale valuta. Volg gewoon de onderstaande stappen:

  • Je hebt een digitale portemonnee nodig (uiteraard om de valuta op te slaan)
  • Maak gebruik van de portemonnee om unieke openbare adressen aan te maken (hiermee kunt u de valuta ontvangen)
  • Gebruik de openbare adressen om geld in of uit de portemonnee over te boeken

Portefeuilles voor cryptovaluta

Een cryptocurrency-portemonnee is niets anders dan een softwareprogramma dat zowel privé- als openbare sleutels kan opslaan. Daarnaast kan het ook communiceren met verschillende blockchains, zodat de gebruikers digitale valuta kunnen verzenden en ontvangen en ook hun saldo kunnen bijhouden.

De manier waarop de digitale portemonnees werken

In tegenstelling tot de conventionele portemonnees die we in onze zakken dragen, slaan digitale portemonnees geen valuta op. Het concept van blockchain is zelfs zo slim vermengd met cryptocurrency dat de valuta’s nooit op een bepaalde locatie worden opgeslagen. Ze bestaan ​​ook nergens in harde contanten of in fysieke vorm. Alleen de records van uw transacties worden opgeslagen in de blockchain en niets anders.

Een voorbeeld uit de praktijk

Stel dat een vriend je wat digitale valuta stuurt, bijvoorbeeld in de vorm van bitcoin. Wat deze vriend doet, is dat hij het eigendom van de munten overdraagt ​​​​naar het adres van je portemonnee. Nu, als je dat geld wilt gebruiken, heb je het fonds ontgrendeld.

Om het fonds te ontgrendelen, moet u de privésleutel in uw portemonnee matchen met het openbare adres waaraan de munten zijn toegewezen. Alleen wanneer zowel deze privé- als openbare adressen overeenkomen, wordt uw account bijgeschreven en neemt het saldo in uw portemonnee toe. Tegelijkertijd zal het saldo van de afzender van de digitale valuta afnemen. Bij transacties met betrekking tot digitale valuta vindt de daadwerkelijke uitwisseling van fysieke munten op geen enkel moment plaats.

Het cryptocurrency-adres begrijpen

Van nature is het een openbaar adres met een unieke reeks tekens. Hierdoor kan een gebruiker of eigenaar van een digitale portemonnee cryptocurrency van anderen ontvangen. Elk openbaar adres dat wordt gegenereerd, heeft een bijpassend privéadres. Deze automatische match bewijst of stelt het eigendom van een openbaar adres vast. Als een meer praktische analogie kunt u een openbaar cryptocurrency-adres beschouwen als uw e-mailadres waarnaar anderen e-mails kunnen verzenden. De e-mails zijn de valuta die mensen u sturen.

Het begrijpen van de nieuwste versie van technologie, in de vorm van cryptocurrency, is niet moeilijk. Je hebt een beetje interesse en tijd op het internet nodig om de basis duidelijk te krijgen.

Bron: Arnabesh Ray

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie