De beste boeken over cryptovaluta

De beste boeken over cryptovaluta

The Sovereign Individual ~ door James Dale Davidson en William Rees Morg

The Sovereign Individual is een van die boeken die je kijk op de wereld voor altijd verandert. Het werd gepubliceerd in 1997, maar de mate waarin het anticipeert op de impact van blockchain-technologie zal je koude rillingen bezorgen. We betreden de vierde fase van de menselijke samenleving, de overgang van het industriële naar een informatietijdperk. Je moet dit boek lezen om de reikwijdte en schaal te begrijpen van hoe dingen gaan veranderen.

Naarmate het gemakkelijker wordt om comfortabel te leven en overal een inkomen te verdienen, weten we al dat degenen die echt gedijen in het nieuwe informatietijdperk, werknemers zullen zijn die niet gebonden zijn aan een enkele baan of carrière en locatieonafhankelijk zijn. De aantrekkingskracht om te kiezen waar te wonen op basis van prijsbesparingen is al aantrekkelijker, maar dit gaat verder dan digitale nomadisme en freelance-optredens; de fundamenten van democratie, overheid en geld verschuiven.

De auteurs voorspelden Black Tuesday en de ineenstorting van de Sovjet-Unie, en hier voorzien ze dat de toenemende macht van individuen zal samenvallen met gedecentraliseerde technologie die aan de macht van regeringen knabbelt. Het dodental voor de natiestaten, voorspelden ze met buitengewone vooruitziendheid, zal privé, digitaal geld zijn. Wanneer dat gebeurt, zal de dynamiek van regeringen als stationaire bandieten die hardwerkende burgers beroven met belastingen, veranderen. Als je iemand bent geworden die problemen voor mensen overal ter wereld kan oplossen, dan sta je op het punt om de nieuwe cognitieve elite te betreden. Mis deze niet.

Choice Quotation: “Als technologie mobiel is en transacties plaatsvinden in cyberspace, zoals steeds vaker zal gebeuren, zullen overheden niet langer meer kunnen vragen voor hun diensten dan ze waard zijn aan de mensen die ervoor betalen.”

Sapiens: een korte geschiedenis van de mensheid ~ door Yuval Noah Harari

Wanneer ik iemand indruk wil maken hoe goed dit boek is, vraag ik: “Wil je het fundamentele verschil weten tussen mensen en apen? Een aap kan op een rots springen en met een stok in het rond zwaaien en krijsen naar zijn vrienden dat hij een dreiging op hun pad heeft zien komen. ‘Gevaar! Gevaar! Leeuw!’ Een aap kan ook liegen. Hij kan op en neer springen op de rots en met een stok in het rond zwaaien en krijsen om een ​​leeuw terwijl er in feite geen leeuw is. Hij is gewoon aan het dollen. Maar wat een aap niet kan, is opspringen en naar beneden en zwaai met een stok in het rond en krijs, ‘Gevaar! Gevaar! Draak!'”

Waarom is dit? Omdat draken niet echt zijn. Zoals Harari uitlegt, is het de menselijke verbeeldingskracht, ons vermogen om te geloven in en te praten over dingen die we nog nooit hebben gezien of aangeraakt, dat de soort ertoe heeft aangezet om in grote aantallen samen te werken met vreemden. Er zijn geen goden in het universum, geen naties, geen geld, geen mensenrechten, geen wetten, geen religies en geen gerechtigheid buiten de gewone verbeelding van mensen om. Wij zijn het die ze zo maken.

Dit alles is een nogal prachtige inleiding tot waar we nu zijn. Na de Cognitieve Revolutie en de Agrarische Revolutie, neemt Harari je mee naar De Wetenschappelijke Revolutie, die pas 500 jaar geleden op gang kwam en die voor de mensheid misschien iets heel anders zou kunnen beginnen. Er blijft echter geld over. Lees dit boek om te begrijpen dat geld het beste verhaal is dat ooit is verteld en dat vertrouwen de grondstof is waaruit alle soorten geld worden geslagen.

Keuzecitaat: “Sapiens daarentegen leven in een drielaagse werkelijkheid. Naast bomen, rivieren, angsten en verlangens bevat de wereld van Sapiens ook verhalen over geld, goden, naties en bedrijven.”

Het internet van geld ~ door Andreas M. Antonopoulos

Als de twee hierboven genoemde boeken ons helpen de historische context te begrijpen waarin Bitcoin voor het eerst verscheen, dan gaat dit boek met aanstekelijk enthousiasme verder op het ‘waarom’. Andreas Antonopolous is misschien wel de meest gerespecteerde stem in de cryptowereld. Hij reist sinds 2010 de wereld rond als Bitcoin-evangelist en dit boek is een samenvatting van de gesprekken die hij op het circuit gaf tussen 2013 en 2016, allemaal aangescherpt voor publicatie.

Zijn eerste boek, Mastering Bitcoin, is een technische diepe duik in de technologie, meer specifiek gericht op ontwikkelaars, ingenieurs en software- en systeemarchitecten. Maar dit boek gebruikt enkele metaforen om uit te leggen waarom je Bitcoin niet kunt verbieden of uitschakelen, hoe het schaaldebat er niet echt toe doet en waarom Bitcoin de hulp van ontwerpers nodig heeft om massale acceptatie te bewerkstelligen.

“Als je voor het eerst met je gloednieuwe auto in een stad rijdt”, schrijft hij, “rijd je op wegen die worden gebruikt door paarden met infrastructuur die is ontworpen en gebruikt voor paarden. Er zijn geen lichtsignalen. Er zijn geen verkeersregels. Er zijn geen verharde wegen. wegen. En wat gebeurde er? De auto’s kwamen vast te zitten omdat ze geen evenwicht hadden en geen anderhalve meter.’ Maar honderd jaar vooruitspoelen en de auto’s die ooit belachelijk werden gemaakt, zijn absoluut de norm. Als je je wilt verdiepen in de filosofische, sociale en historische implicaties van Bitcoin, dan is dit je startpunt.

Keuzecitaat: “Bitcoin is niet alleen geld voor internet. Ja, het is perfect geld voor internet. Het is direct, het is veilig, het is gratis. Ja, het is geld voor internet, maar het is zoveel meer. Bitcoin is het internet van geld. Valuta is slechts de eerste toepassing. Als je dat begrijpt, kun je verder kijken dan de prijs, je kunt verder kijken dan de volatiliteit, je kunt voorbij de rage kijken. In de kern is Bitcoin een revolutionaire technologie die de wereld zal veranderen voor altijd. Doe mee.”

Bron: Paul French

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie