De Netflix iPad-app is een van de beste iPad-apps die vandaag beschikbaar zijn en was een van de eerste geweldige apps van de iPad die afgelopen april werd uitgebracht. Netflix-abonnees kunnen direct tv-programma’s en films bekijken die van Netflix naar de Apple iPad worden gestreamd met behulp van de gratis Netflix-app. Het werkt net zo magisch als het klinkt.

De Netflix-app heeft altijd de mogelijkheid geboden om via de iPad verder te kijken waar je was gebleven op je tv of computer, aangezien de Netflix-cloudgebaseerde streamingoplossing die mogelijkheid biedt. De iPad-app biedt ook een pop-upvenster met een gedetailleerde beschrijving en foto van de dvd-hoes voor films en tv-programma’s waarin abonnees geïnteresseerd zijn en waar ze meer over willen weten, evenals de optie om tv-programma’s en films die u zojuist hebt bekeken te beoordelen. U kunt zoeken naar inhoud, bladeren op categorie, uw account controleren en uw wachtrijen bekijken en beheren. De interface ziet er identiek uit als de Netflix-website.

Naast de basisfuncties heeft de Netflix iPad-app verbeterde functies sinds de eerste release afgelopen april. Toen de iPad voor het eerst werd uitgebracht, boden alleen Apple-apps ondersteuning voor een externe monitoraansluiting, maar kort na de lancering voegde de Netflix-app deze functionaliteit toe, waardoor abonnees de iPod Dock Connector-naar-VGA-adapter konden gebruiken om Netflix op een tv, monitor, projector of LCD-scherm dat een VGA-kabel kan gebruiken.

Tv-programma’s en films streamen naar een handheld-tablet? Kan dat mogelijk werken?

Deze schijnbaar Star Trek-achtige technologie werkt en werkt goed. Zodra je je Netflix-accountgegevens invoert in de Netflix-app, heb je volledige toegang tot je Netflix-account. Wanneer u op “Afspelen” klikt bij een tv-programma of film, begint de echte magie, want binnen enkele seconden begint de video-inhoud te spelen. De video komt meestal verbazingwekkend goed over. Je kunt supersnelle scrubs uitvoeren, pauzeren en van aspect veranderen terwijl je naar de film kijkt. Als je schermafbeeldingen van tv-programma’s of films nodig hebt, kun je bovendien de standaard iOS-screenshotmethode gebruiken (houd de aan / uit-knop ingedrukt terwijl je op de “iPad-knop” klikt).

De Netflix-app ondervindt problemen wanneer de netwerkverbinding traag is, waardoor de audio en video vastlopen of de audio verdwijnt. Meer recentelijk zijn er problemen geweest met de Netflix-streamingservers, omdat er meer gebruikers zijn van de instant-streamingservice.

Zelfs met deze kleine problemen die niet vaak voorkomen, creëren de Netflix instant streaming-service en de Netflix-app in combinatie met de iPad een geweldige iPad-app en is dit de reden dat de Netflix iPad-app een van de beste iPad-apps is die beschikbaar is.

Bron: Doug Felteau