De dienstknechtenlener: wat de Bijbel zegt over financiële slavernij en schulden

De dienstknechtenlener: wat de Bijbel zegt over financiële slavernij en schulden

Financiële gebondenheid is iets waar velen van ons mee worstelen, maar wat zijn Gods antwoorden op financiële lasten? Op wankele financiële grond staan ​​kan een van de meest frustrerende, ontmoedigende en overweldigende plekken zijn om te zijn. Het kan zijn dat je constant bezig bent met het proberen te manoeuvreren met de middelen die je hebt.
Voorbeelden van financiële slavernij kunnen zijn:

  • Achterstallige rekeningen. U kunt te maken krijgen met te late vergoedingen of telefoontjes van incassobureaus, wat extra financiële stress veroorzaakt.
  • Krijg rijke schema’s. Loop je constant achter de volgende “Get Rich Quick”-trend aan? Verstuurt u loterijformulieren of koopt u loten? Als je dat doet, heb je hoogstwaarschijnlijk financiële problemen en ben je op zoek naar een snelle oplossing.
  • Onvervulde behoeften van het gezin. Heeft uw gezin moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Kunnen de kostwinners van het gezin niet voorzien in wat zij het gezin graag zouden willen geven?
  • Trots. Weerhoudt iets u ervan uw financiële problemen onder ogen te zien of anderen erover te vertellen?
  • Op zoek naar extra werk. Als in een gezin zowel de man als de vrouw werken en nog steeds niet in staat zijn om de maandelijkse rekeningen en betalingen te doen, kan dit een teken zijn van financiële slavernij.
  • Zelfverwennerij. Mensen in financiële slavernij kunnen zichzelf zonder zelfbeheersing voelen als het gaat om hun financiën, en ze proberen zonder discretie elke behoefte en wens te bevredigen. Dit kan ertoe leiden dat ze nog dieper in financiële problemen komen.
  • Zorgwekkend. Mensen die in financiële nood verkeren, zijn misschien niet in staat hun financiële lasten aan God over te geven.
  • Hebzucht. Ben je voortdurend in een staat van willen, zonder dat je het nodig hebt?

Als u de gevolgen van een van deze symptomen voelt, verkeert u waarschijnlijk in financiële slavernij. Er zijn echter stappen die u kunt nemen om uw geld onder de knie te krijgen. U kunt een bestedingslogboek bijhouden om beter te kunnen bepalen hoe u ‘binnen de lijnen’ van uw inkomen blijft, hoe u budgetteert en waar u kunt bezuinigen op onnodige uitgaven. Financiële “tips” kunnen u echter alleen zo ver brengen – uiteindelijk zult u de oorzaak van uw financiële problemen onder ogen moeten zien.
Als u de Heilige Geest, de Geest van Waarheid, vraagt ​​om licht op uw financiën te laten schijnen, zal God dat doen! Bid dit met mij: “Vader, breng me in uw licht, laat me zien waar ik geld kan besparen en zaai me de dingen die ik doe om verspilling van mijn financiën te veroorzaken.”

Onthoud dat de Geest van de Heer hier bij u is om u uit uw financiële slavernij te verlossen. Een van de meest voorkomende vormen van financiële slavernij is creditcardschuld. Creditcards zijn op zichzelf niet schadelijk, maar als ze onverantwoord worden gebruikt, kunnen ze uw kansen op financiële vrijheid schaden. Als je schulden hebt, onthoud dan deze tekst:

De rijken heersen over de armen, en de lener is dienaar van de geldschieter. –
Spreuken 22:7

God wil niet dat de lener de geldschieter dient. De beste manier om dit te vermijden, is niet toe te geven aan de verleiding. Als u al schulden heeft, stel dan een schuldreductieplan op. Begin te sneeuwballen, of stelselmatig geld dat je nu hebt van een afbetaalde rekening toe te passen op het saldo van een lopende rekening, telkens wanneer je een volledig saldo betaalt. Beloof je dan om geen geld meer uit te geven op manieren die God niet behagen. Zoek ten slotte hulp en bid tot God om iemand in je leven te plaatsen die je kan helpen herstellen.

Bron: Dorothea Bernique

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie