De effecten van kunstmatige intelligentie

De effecten van kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie is de toekomst van technologie en hoe wij die waarnemen. Met de recente toestroom van persoonlijke assistenten uit plaatsen als Amazon’s Echo en Google’s Home, is het opmerkelijk hoe kunstmatige intelligentie groeit. Met het vermogen om te leren en zich aan te passen aan zijn omgeving, kan het een game-changer blijken te zijn in hoe computers werken. Autonome voertuigen, fabrikanten zoals Tesla en nog veel meer gebruiken bijvoorbeeld meerdere sensoren, zowel sonar als optische, om hun omgeving op te nemen en via kunstmatige intelligentie beslist het of het moet versnellen, vertragen, van rijstrook veranderen, enz. Maar dat is slechts één gebruik van kunstmatige intelligentie in actie, er zijn er nog veel meer.

Hoewel AI op software is gebaseerd, wordt het voornamelijk gebruikt om robotica te besturen. Een eenvoudig voorbeeld hiervan dat momenteel wordt gebruikt, is een Roomba. De kleine stofzuiger beweegt naar voren totdat hij tegen een muur botst die hem vertelt om te draaien en in een andere richting te gaan totdat de kamer schoon is of de batterij bijna leeg is om terug te keren naar het dockingstation. Een complexer voorbeeld hiervan zou een volwaardige humanoïde robot zijn. Stel je voor, je bent twintig jaar in de toekomst en je loopt een verpleeghuis binnen. Je zult waarschijnlijk veel robots zien die AI gebruiken om voor de patiënten te zorgen. Hun AI zou voor de patiënten en hun behoeften kunnen zorgen door te leren en zich aan te passen aan de behoeften van de patiënten om hen heen. Of het nu gaat om het bijhouden van de behoeften van een patiënt, zoals hen gezond houden of hen helpen zich te verplaatsen. Ze zouden ook de vitale functies van de patiënt kunnen controleren en hun kennis kunnen gebruiken om te beslissen of ze een pil moeten nemen of dat ze een verhoogd risico hebben op zoiets als een zonnesteek omdat ze de hele dag buiten zijn.

Een ander geweldig gebruik voor AI zijn operaties. Robots zijn de toekomst van operaties; ze zijn veel nauwkeuriger dan de manier waarop traditionele operaties worden uitgevoerd. Neem de DaVinci-machine in het ziekenhuis van de Universiteit van Pennsylvania, deze gebruikt robots om chirurgen te assisteren tijdens operaties. De precisie en nauwkeurigheid verkorten de hersteltijd en hebben veel mensen geholpen met zeer complexe operaties. Stel je nu eens voor dat je de dokter uitschakelt en vervangt door een AI, die in staat is om zich aan te passen aan de situatie, levensveranderende beslissingen te nemen in milliseconden en meer kennis heeft dan de meeste artsen omdat hij een volledige database met medische informatie tot zijn beschikking heeft die hij kan oproepen om alles zo snel als het nodig heeft.

Kortom, AI is de toekomst van technologie en zal een revolutie teweegbrengen in vele aspecten van ons leven. Van de manier waarop we rijden tot de manier waarop we op oudere leeftijd functioneren. De gecombineerde kracht van kennis en machine learning kan leiden tot eindeloze mogelijkheden en manieren om het te gebruiken.

Bron: Alexei Dulub

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie