De enige overgebleven manier voor de kleine man om rijk te worden in de horeca

De enige overgebleven manier voor de kleine man om rijk te worden in de horeca

Om geld te verdienen in de restaurantbusiness, moeten restauranteigenaren een concurrentievoordeel hebben. Als hard werken alleen zou lukken, zouden de meeste restauranteigenaren al rijk zijn.

Er zijn maar twee echte en duurzame concurrentievoordelen die iedereen in de restaurantbranche kan hebben.

Restauranteigenaren kunnen niet de beste chef-kok of de beste locatie of het beste menu of de goedkoopste prijzen hebben – althans, niet voor heel lang. Chef’s kunnen een beter aanbod krijgen, wegenbouw, bouwprojecten en bevolkingsverschuivingen veranderen geweldige locaties in zo-zo locaties. Geweldige recepten kunnen worden geveegd en zelfs verbeterd. En natuurlijk is het niet de beste keuze om de laagste prijzen te hanteren.

De enige twee echte en blijvende concurrentievoordelen die een restauranteigenaar kan hebben, zijn: innovatie en marketing.

Ray Kroc kende het belang van innovatie toen hij zei: “McDonald’s kan sneller innoveren dan de concurrentie kan kopiëren.

Peter Drucker (de grootste managementauteur en goeroe aller tijden) zei: “Innovatie is het enige blijvende concurrentievoordeel dat iemand ooit in een bedrijf kan hebben.”
e heeft gelijk — “Marketing” is slechts een subonderdeel van “Innovatie”.

Het toepassen van unieke marketingtechnieken is een belangrijk onderdeel van innovatie omdat —

Marketing is het enige dat winst genereert voor een restaurant. Al het andere is een kostenpost.

Marketing is (mits goed uitgevoerd) de beste investering die een restauranteigenaar ooit kan doen. Op de aandelenmarkt of in onroerend goed kan iemand hopen op 5% of misschien zelfs 20% rendement op zijn investering. Maar in marketing kan een investering van $ 100 in promotie (advertenties, direct mail, persberichten, enz.) $ 1.000 aan winst opleveren en soms nog veel meer.

Als u bijvoorbeeld slechts een paar woorden in een kop wijzigt, kunt u twee tot tien keer meer winst uit dezelfde advertentie halen. En de enige kosten om de verandering aan te brengen, zijn de tijd die de restauranteigenaar nodig heeft om te leren hoe hij koppen moet schrijven. Wat voor rendement op investering is dat?

De gemiddelde restauranteigenaar denkt dat het zijn taak is om ‘zijn restaurant te runnen’. Hij heeft geen tijd om zijn restaurant op de markt te brengen — of zelfs maar om te leren hoe hij een restaurant op de markt moet brengen. Misschien is hij daarom gemiddeld.

Een restauranteigenaar kan geen 100.000 dollar per jaar verdienen door 10 dollar per uur te werken. De taak van een restauranteigenaar moet zijn om zijn/haar restaurant op de markt te brengen, te innoveren en te promoten.

Het restaurantmarketingplan voor veel restaurants is gebaseerd op wat de laatste advertentieverkoper promootte. Als het op marketing aankomt, kopiëren veel restauranteigenaren gewoon wat de grote jongens doen. Dat kan rampzalig zijn voor bijna elk onafhankelijk restaurant.

De meeste restauranteigenaren werken lange uren, maar het kost geen lange uren om een ​​restaurant op de markt te brengen, te innoveren en te promoten.

Bekijk het vanaf deze kant. Een restauranteigenaar die innovatie en marketing beheerst, zou restaurants kunnen ruilen met elke restauranteigenaar in de stad. Laat hem de locatie, het menu, de chef-kok en het personeel hebben en over een jaar zou de restauranteigenaar die weet hoe hij moet marketen en innoveren het meest winstgevende restaurant hebben.

Leer te stoppen met het najagen van de zogenaamde concurrentievoordelen die van korte duur en niet-duurzaam zijn. Concentreer u op innovatie en marketing en zie hoe uw restaurantwinsten omhoogschieten.

Jerry Minchey, redacteur
http://www.MarketingYourRestaurant.com

# # #

Hierbij wordt toestemming verleend om dit artikel opnieuw af te drukken zolang de juiste vermelding wordt gegeven, inclusief een link terug naar de website die wordt weergegeven in de “Auteur Bio hieronder.

Bron: Jerry Minchey

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie