De evolutie van Google AdSense

De evolutie van Google AdSense

Het web is geëvolueerd tot een complex ‘organisme’ dat voor sommigen een eigen leven lijkt te leiden. Naarmate het internet is geëvolueerd, hebben online marketeers en uitgevers dat ook. De dot-com-ballon zou zijn gebarsten, maar slimme uitgevers hebben de vacht van het Google-zoekmonster gegrepen en gebruiken Google AdSense op inhoudrijke websites. Google AdSense, een pionier op het gebied van inhoudsgevoelige advertenties, is een zegen geweest voor webmasters die op zoek zijn naar alternatieven om hun webverkeer af te schrijven.

Hoe werkt Google AdSense?

Het concept is eenvoudig: de uitgever of webmaster voegt een javascript in een website in. Elke keer dat de pagina wordt geopend, haalt het javascript advertenties uit het AdSense-programma van Google. De advertenties zijn gericht en gerelateerd aan de inhoud op de webpagina waarop de advertentie wordt weergegeven. Als een websurfer op een advertentie van Google klikt, verdient de webmaster die de advertentie weergeeft een deel van het geld dat de adverteerder Google betaalt voor de klik.

Google handelt alle tracking en betalingen af ​​en biedt webmasters uiteindelijk een gemakkelijke manier om inhoudsgevoelige, gerichte advertenties weer te geven, zonder de hoofdpijn van het werven van adverteerders, het verzamelen van geld, het controleren van klikken of het bijhouden van statistieken, die allemaal gemakkelijk een volledige -tijd baan.

Hoewel Google AdSense, zoals veel pay-per-click-programma’s, wordt geplaagd door claims van klikfraude, is het duidelijk een effectieve inkomstenbron voor veel gerenommeerde webbedrijven. Er lijkt geen gebrek aan adverteerders in het AdWords-programma waaruit Google de AdSense-advertenties haalt. Webmasters lijken minder bezorgd over het gebrek aan informatie van Google en zijn meer geïnteresseerd in het verzilveren van hun maandelijkse cheques van Google.

De evolutie van AdSense

Hoewel het oorspronkelijke systeem van Google vrij rudimentair was en uitgevers slechts de mogelijkheid bood om een ​​handvol advertentieformaten weer te geven, was de technologie achter zelfs de eerste advertenties allesbehalve simplistisch. De technologie die wordt gebruikt om Google AdSense te gebruiken, gaat veel verder dan het eenvoudig matchen van zoekwoorden of categorieën. Er wordt een complex algoritme gebruikt om de inhoud te bepalen op de webpagina waarop de advertentie wordt weergegeven. Zodra de inhoud is beoordeeld, worden geschikte advertenties weergegeven die gerelateerde inhoud bevatten.

Al vroeg implementeerde Google een systeem waarmee uitgevers advertenties van concurrenten of sites kunnen filteren die zij ongepast achtten. Google staat leveranciers ook toe een alternatieve advertentie te specificeren, in het onwaarschijnlijke geval dat Google geen advertenties met gerelateerde inhoud kan leveren.

De vooruitgang van Google

Google heeft een lange weg afgelegd in het begrijpen van de behoeften van uitgevers en webmasters. Google biedt nu een systeem waarmee advertenties volledig kunnen worden aangepast. Webmasters kunnen kiezen uit twaalf tekstadvertentie-indelingen en kunnen Google-advertenties aanpassen om hun website aan te vullen en in de bestaande webpagina-indeling te passen. Met de geboden opties kunnen webmasters aangepaste kleurenpaletten selecteren en maken die passen bij het kleurenschema van een bestaande website, waardoor de advertenties veel natuurlijker passen.

Veel sites hebben advertenties kunnen integreren in hun site-ontwerp met behulp van verschillende advertentie-indelingen.

Voorbeeldsites met geïntegreerde advertenties:

Investeringspartners – [http://www.investing-partners.com]

Hulpmiddelen voor podcasts – http://www.podcasting-tools.com

RSS-netwerk – http://www.rss-network.com

Online rapporten

Google heeft onlangs een enorme stap voorwaarts gezet door uitgevers de mogelijkheid te bieden hun inkomsten bij te houden op basis van door de webmaster gedefinieerde kanalen. Recente verbeteringen aan de Google AdSense-rapportage hebben ertoe geleid dat webmasters de prestaties van een advertentie kunnen volgen met aanpasbare online rapporten die paginavertoningen, klikken en klikfrequenties kunnen weergeven. Webmasters hebben nu de mogelijkheid om specifieke advertentie-indelingen, kleuren en pagina’s binnen een website bij te houden. Webmasters kunnen snel trends herkennen en volgen. Met de nieuwe flexibele rapportagetools kunnen webmasters webpagina’s groeperen op URL, domein, advertentietype of categorie, waardoor webmasters inzicht krijgen in welke pagina’s, advertenties en domeinen het beste presteren.

Rapportage is realtime, waardoor webmasters snel de effectiviteit van eventuele wijzigingen kunnen beoordelen. De nieuwe rapportage maakt het voor webmasters aanzienlijk eenvoudiger om de klikfrequenties te optimaliseren en te verhogen. Optionele rapportage stelt webmasters in staat om het verkeer te volgen en zowel advertentievertoningen als paginavertoningen te bekijken.

Adverteerders realiseren zich de voordelen die verbonden zijn aan het weergeven van hun advertenties op gerichte websites, waardoor de kans groter wordt dat een potentiële websurfer interesse heeft in hun product of dienst.

Waarheid nog steeds niet onthuld

Google maakt nog steeds niet bekend welk percentage van de verdiende advertentie-inkomsten wordt betaald aan de webmaster die de advertenties weergeeft, maar ze hebben vooruitgang geboekt met betrekking tot openbaarmaking, en hebben onlangs het verbod opgeheven dat webmasters verhindert om het bedrag vrij te geven dat ze verdienen met het weergeven van Google-advertenties.

Bron: S. Housley

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie