De evolutie van Microsoft Word – Geschiedenis

De evolutie van Microsoft Word – Geschiedenis

Microsoft Word verwijst naar een bewerkbare indeling waarmee een gebruiker de tekst kan bewerken met behulp van een aantal functies. Deze applicatie is tekstverwerkingssoftware die in 1983 is uitgebracht als Multi-Tool Word. Het werd voor het eerst uitgebracht voor Xenix Systems. Het is een bestanddeel van het Microsoft Office-systeem. Een gebruiker kan het Word ook als zelfstandig programma inzetten. De nieuwste versies zijn Word 2008 en 2010.

Microsoft Word heeft een lange geschiedenis achter de rug om de beste computertoepassing ter wereld te worden. Het Woord onderging voortdurend herzieningen om de functionaliteit efficiënt en competent te maken. Add-ins zijn ook in de handel verkrijgbaar om de functionaliteit van Microsoft Word te verbeteren.

De conceptualisering van Word kwam voort uit Bravo, de originele tekstverwerker met grafische gebruikersinterface. Met dit idee begon de ontwikkeling van Word als Multi-Tool Word. De applicatie werd voor het eerst uitgebracht in 1983 onder de naam Microsoft Word.

In 1985 introduceerde Word verbeterde functies en kreeg het brede acceptatie. In 1987 introduceerde Word 3.0 veel geavanceerde functies en interne verbeteringen. Het introduceerde de Rich Text Format-specificatie, maar werd geplaagd door virussen.

Met de eerste versie in 1989 vestigde Word 2.0 zijn positie als marktleider. In 1992 was Word 5.1 een veelgebruikte versie vanwege de verbeterde functies en gebruiksvriendelijke interface.

Latere versies van Word voorzagen de gebruiker van eenvoudige desktoppublishing-bewerkingen, zoals het invoegen van afbeeldingen in het document. Er zijn door de jaren heen andere kenmerken aan de applicatie toegevoegd, zoals meertalige ondersteuning, vertaling, documentvergelijking en samenwerking.

Word 2000 introduceerde een wijziging die een klembord was met meerdere objecten tegelijk. Word 2001 kreeg een functieset van Word 2000. Word 2002 had vergelijkbare functies als Word 2000. De nieuwe toevoeging was een attribuut genaamd ‘Taakvensters’. Deze ‘Taakvensters’ boden een gemakkelijke en snelle controle over veel functies die eerder beschikbaar waren in modale dialoogvensters. Een ander nieuw facet van deze versie was het uitschakelen van Office Assistant.

De wereld van de informatietechnologie introduceerde Word 2007 na vele revisies en verbeteringen. Deze release heeft veel veranderingen geïntroduceerd, waaronder een nieuwe op XML gebaseerde bestandsindeling en een opnieuw ontworpen interface. Het maakte ook gebruik van vele andere wijzigingen, zoals een bibliografisch beheer en een geïntegreerde vergelijkingseditor. Word 2008 en 2010 introduceerden verbeterde functies zoals visuele effecten en nog veel meer.

Bron: Jenny Hamper

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie