De FCC, TWC, Skype en de mobiele industrie

De FCC, TWC, Skype en de mobiele industrie

Op 1 maart 2007 heeft de FCC oordeelde in het voordeel van een verzoekschrift ingediend door Time Warner-communicatie, waarin staat dat lokale centrales de toegang tot wholesale-telecommunicatiecarriers niet kunnen weigeren (TWC) om diensten te verlenen en verkeer uit te wisselen, inclusief voice over Internet-protocol (VoIP).

De beslissing vernietigde uitspraken in South Carolina en Nebraska die lokale landelijke centrales toestonden om de toegang tot wholesale-carriers te weigeren, met het argument dat de wholesale-providers geen echte telecommunicatieproviders waren, omdat ze geen diensten rechtstreeks aan het publiek aanbieden. De FCC was het daar niet mee eens en verklaarde: aanbieders van wholesale-telecommunicatiediensten het recht op interconnectie met gevestigde LEC’s… zijn niet in overeenstemming met de wet en het precedent van de Commissie en zouden de ontwikkeling van concurrentie en de uitrol van breedband frustreren.”

In een andere enigszins verwante petitie, VoIP-provider Skype heeft de FCC gevraagd om het Carterphone-besluit van 1968 toe te passen op de mobiele telefoonindustrie, waardoor de mobiele netwerken effectief worden gedwongen externe apparaten en applicaties verbinding te laten maken met hun netwerk.

De Carterphone uitspraak destijds vastgesteld dat het telefoonnetwerk van AT&T stopte bij de telefoonaansluiting, een einde maakte aan een monopolie op gebruikershardware en een enorme toestroom van nieuwe apparaten en technologische innovaties op de markt veroorzaakte.

De Skype-petitie opent een heel nieuw blik wormen voor de Amerikaanse mobiele-telefoonindustrie, waardoor ze op de voorgrond komen in het basisdebat over netneutraliteit. In zijn paper beschrijft Dr. Tim Wu de technieken die door de mobiele telefoons Verizon, Sprint, AT&T en T-Mobile worden gebruikt om de toegang van consumenten tot apparaten en applicaties zoals wifi, VoIP, internetten en meer te beperken.

Mobiele telefoonbedrijven in de VS controleren niet alleen de openbare ether die ze zijn toevertrouwd, ze verkopen ook de apparatuur die wordt gebruikt om verbinding te maken met hun netwerken, net zoals AT&T deed vóór de Carterphone-uitspraak. Ze controleren de toegang tot hun netwerken door ofwel de simkaart chip op de telefoons die ze verkopen, waardoor deze effectief wordt vergrendeld op het netwerk, of door te eisen dat mobiele telefoons worden geregistreerd bij het netwerk van de provider via hun elektronische serienummer (ESN).

Strikte controle van de diensten die zijn toegestaan ​​op de Amerikaanse mobiele netwerken heeft ontwikkelaars verstikt en de ontwikkeling van nuttige toepassingen belemmerd, waardoor de concurrentie en de keuze van de consument ernstig worden beperkt. VoIP via wifi verbindingen, geavanceerd GPS Kenmerken, Bluetooth draadloze mogelijkheden, en de ontwikkeling van geavanceerde sms toepassingen zijn slechts enkele van de technologie die op een of ander moment werd gehinderd door de Amerikaanse cellulaire industrie.

Door in het voordeel van Time Warner te beslissen, koos de FCC de kant van de grote jongens, en terecht. Consumenten moeten kunnen kiezen uit een breed scala aan toepassingen, waaronder VoIP, als dit technologisch haalbaar is. Dat een serviceprovider hen dat ontzegt, simpelweg omdat het de vervoerder niet ten goede komt, is niet alleen niet-concurrerend, maar op de een of andere manier gewoon on-Amerikaans.

Skype heeft de FCC in haar petitie ook gevraagd om een ​​methode te overwegen om transparante en neutrale standaarden in de mobiele industrie te creëren, misschien zoiets als de IEEE-standaardcommissie die zo goed heeft gewerkt voor draadloze netwerken. Klinkt goed! Ontwikkelaars en apparaatfabrikanten zouden kunnen samenwerken om concurrentie en technologische innovatie te bevorderen, met uiteindelijk enorm voordeel voor de consument.

Het is duidelijk dat dit niet iets is dat de Amerikaanse cellulaire industrie zou willen, en zou ongetwijfeld al hun aanzienlijke middelen in de oppositie bundelen. Een project van deze omvang zou ook een enorme onderneming zijn voor de FCC en mogelijk leiden tot nog een ander niveau van bureaucratie.

Als het echt de missie van de FCC is om concurrentie, nieuwe technologie te bevorderen en consumentenrechten te beschermen, zoals de TWC-beslissing impliceert, dan is er een gouden kans voor hen om precies dat te doen in de petitie van de kleine man, Skype. Als bewaker van de communicatiesystemen van het volk en de openbare ether, om de Carterphone-principes gelijkelijk toe te passen op alle spelers in de telecommunicatie-industrie, lijkt mij in ieder geval een no brainer.

Bron: Michael Talbert

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie