De financiële overwegingen: hoeveel geld u nodig heeft om een horecabedrijf te starten

De financiële overwegingen: hoeveel geld u nodig heeft om een horecabedrijf te starten

Uw financiële draagkracht zal bepalend zijn voor het soort cateringbedrijf dat u op de lange termijn kunt opzetten en onderhouden. Bij het controleren van uw financiën voor het bedrijf, moet u rekening houden met de kapitaal- en opstartkosten en met de vereiste belastingen.

Startkapitaal en kosten

De kosten van het starten van een horecazaak zijn afhankelijk van hoe groot je wilt starten. Wil je als zelfstandige cateraar in eerste instantie aan huis werken of al in het begin voor contractcatering? Hoe dan ook, de initiële kosten omvatten de vergoedingen voor licenties, verzekeringen en promoties. Het benodigde kapitaal hangt ook af van uw gewenste bedrijfsstructuur. Als het een eenmanszaak is, is er natuurlijk minder of weinig kapitaal nodig. Aan de andere kant, als u zich als bedrijf registreert, is meer kapitaalinvestering vereist.

Belastingplicht

Het bedrag van de te betalen belasting hangt af van de bedrijfsorganisatie, of het nu een eenmanszaak of een vennootschap is. Desalniettemin is het het beste om een gecertificeerde accountant in te schakelen om al uw geldstromen in en uit te voeren.

Financiering van de operatie

Er zijn tegenwoordig veel manieren waarop u uw bedrijfsvoering kunt financieren.

De eerste is jouw besparingen. Er zijn mensen die ijverig geld sparen voordat ze daadwerkelijk beginnen, zodat ze geen schulden kunnen maken. Als je dit kunt doen, dan zou dat het beste zijn, want in de eerste 5 jaar zul je gefocust zijn op het opbouwen van het bedrijf en niet echt op het maken van hoge winsten.

Tweede optie is krijgen bankleningen waar activa als onderpand zullen worden gebruikt. Als u geen bedrijfsmiddelen bezit, kan uw persoonlijk vermogen volstaan.

derde is microleningen. Dit zijn leningen die worden verstrekt door particulieren of een groep particulieren in plaats van door bankinstellingen. Dit is goed voor mensen die moeite hebben om goedkeuring te krijgen van andere kredietverstrekkers.

Vierde is door factoring. Dit wordt tegenwoordig beschouwd als een van de meest innovatieve manieren om een bedrijf te financieren. Het is ook erg flexibel. Hoe het werkt, is dat u de schulden aan een ander tegen een gereduceerd tarief koopt. Dit wordt door velen cashflowfinanciering of factuurkorting genoemd.

Het vijfde redmiddel zou crowdfunding zijn. Door de naam zelf, is crowdfunding in feite het verkrijgen van mensen om uw bedrijf te financieren. Je vraagt om hun hulp in welk bedrag ze ook kunnen geven. Ze kunnen vragen om aandeelhouder te worden of gewoon gratis doneren. Het hangt gewoon van de regeling af.

De laatste optie is door te zoeken engel investeerders. Anders genoemd als een engel- of zaadinvesteerder, is het letterlijk iemand hebben die in staat is u het kapitaal voor uw bedrijf te verstrekken. Meestal investeren ze en worden ze in ruil daarvoor aandeelhouder. Maar hier moet je ze ervan kunnen overtuigen dat je bedrijf uiteindelijk een succes zal worden.

Dus ben je financieel in staat om een horecazaak te starten? WWelke van de volgende zaken zou u overwegen om een goede financiering te krijgen?

Bron: Evane Go

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie