De geboorte van cryptocurrency en de toekomst van financiële transacties

De geboorte van cryptocurrency en de toekomst van financiële transacties

Als u wordt gevraagd wat de geboorte van cryptocurrency zou brengen in de financiële wereld, is het eerste dat waarschijnlijk bij u opkomt, wat is cryptocurrency? Deze gedachte zal echter alleen bij mensen opkomen die niet goed thuis zijn in de bestaande online valuta’s. Maar als u een van de weinige maar dominante figuren bent die cryptocurrencies kent, zelfs als uw ogen gesloten zijn, zou u de vraag uitgebreider kunnen beantwoorden.

Om zo te zeggen, het eigenlijke begin van de onrust bestond toen bitcoin in de wereld werd geïntroduceerd en uiteindelijk de meest bekende en gewilde cryptocurrency werd. Dit project is in de eerste plaats gestart om de slepende klachten te beantwoorden van mensen wiens geld en activa worden bewaard door één gecentraliseerde eenheid (en vaak ingegrepen door de overheid zelf) en van wie de overdrachten worden beperkt en tijdig worden bevroren. Met de start van Bitcoin hadden velen de mogelijkheid om een ​​online munt of valuta te kopen die ze op dezelfde manier kunnen gebruiken met fiatgeld. Hoewel de aanschaf ervan vervelend is en middelen vereist, werden velen er vanaf het begin toe aangetrokken omdat velen wilden breken met de opsluiting van een enkele entiteit die al het andere op het gebied van financiën beheerde.

Langzaam begon Bitcoin werkelijke geldwaarde te winnen en nieuwe soorten cryptocurrencies ontstonden als een mogelijk antwoord op de problemen die Bitcoin oplegt en ook om hun eigen valuta te creëren die mensen kunnen kiezen om te gebruiken, aangezien de valuta die uit de eerste wordt gegenereerd beperkt is en moeilijk te verwerven.

Hoewel cryptocurrency niet algemeen werd geaccepteerd, kreeg het langzaam aan kracht en nu accepteren veel andere bedrijven het zelfs als een vorm van betaling of uitwisseling. Hetzelfde gebeurt langzaamaan met nieuwe cryptovaluta’s. Hoewel de winst niet gegarandeerd is en de software die ze uitvoert open-source is, proberen velen nog steeds te wedijveren om deze valuta’s te verwerven als een ander investeringsmiddel.

Als dit soort samensmelting tussen technologie en financiën in de loop van de tijd blijft verbeteren, zal het geen wonder zijn dat steeds meer mensen hun aandacht zullen verleggen naar het verwerven van deze munten en dat meer bedrijven zich zullen openstellen voor het ruilen en accepteren ervan als daadwerkelijke beloning of ruil voor goed en diensten. Zoals al het andere, kan de langzame maar gestage benadering van cryptovaluta leiden tot grote veranderingen in de manier waarop financiën in het verleden zijn gezien en behandeld.

Meer mensen stellen hun geest open voor het bestaan ​​en de stabiliteit van dergelijke platforms en velen verlangen ernaar om zich los te maken van de kritische blik van de bestuursorganen die betrokken zijn bij de opslag en uitwisseling van hun activa. De toekomst lijkt vandaag misschien somber, maar naarmate creatievere geesten samenwerken om meer gemak te creëren in de manier waarop financiën en alles met geld wordt behandeld. Wie weet kan op een dag zelfs fiatgeld voorgoed verdwijnen.

De vraag die nu overblijft is of de regering zulke grote veranderingen zal toestaan ​​die hun verlies zullen veroorzaken, of dat zulke dingen ook de manier waarop onze regering werkt en denkt zullen veranderen.

Bron: Rebecca Fau

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie