De gemakkelijke manier om een ​​Affiliate Marketing Blog te maken

De gemakkelijke manier om een ​​Affiliate Marketing Blog te maken

Als het gaat om het opzetten van een affiliate-marketingwebsite, heb je een paar opties. U kunt ervoor kiezen om een ​​statische website te maken met HTML. Hiervoor moet je de specifieke programmeertaal kennen.

U moet ook een HTML-editor bij de hand hebben om uw pagina’s te maken. Een alternatief hiervoor is het opzetten van een blog met WordPress, een gratis platform dat tegenwoordig door veel mensen wordt gebruikt om hun aangesloten sites te bouwen.

Waarom WordPress?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van WordPress voor uw affiliate marketinginspanningen. Ten eerste kan het eenvoudig worden geïnstalleerd vanaf het cPanel van uw webhost. Met Fantastico installeer je WordPress in minder dan een minuut. Zodra het actief is, is uw site live met een volledig functionele blog die u kunt gebruiken om uw aangesloten producten te promoten.

Een andere reden waarom veel aangesloten marketeers de voorkeur geven aan WordPress, is vanwege het gebruiksvriendelijke beheerderspaneel. Wanneer u zich aanmeldt bij uw WordPress-installatie, heeft u toegang tot de verschillende secties van het administratieve dashboard.

Vanaf hier kunt u het thema van de blog wijzigen, pagina’s of berichten maken, WordPress-plug-ins installeren, de statistieken van uw site bijhouden en meer. Dingen kunnen doen met een druk op de knop maakt WordPress zo geliefd bij aangesloten marketeers.

zoek machine optimalisatie

WordPress kan ook helpen bij de zoekmachineoptimalisatie van uw website. Er zijn veel thema’s en plug-ins die ingebouwde opties hebben om u te helpen uw site hoger in de zoekresultaten te rangschikken.

Neem bijvoorbeeld je meta-informatie. Dit is een titel, beschrijving en reeks tags die de zoekmachines kunnen lezen om te helpen bepalen op welke zoekwoorden uw site zich richt. Als u HTML gebruikt, moet u deze handmatig in uw pagina’s typen. Met WordPress kunt u de informatie echter in tekstvelden invoeren en deze wordt toegevoegd zodra u het bericht publiceert.

Plan je berichten

Omdat de zoekmachines dol zijn op verse inhoud, maakt WordPress het belachelijk eenvoudig om uw site regelmatig bij te werken. U kunt zelfs blogberichten plannen om in de toekomst te publiceren. Als je gaat zitten en 52 blogberichten schrijft (of laat uitbesteden), kun je instellen dat ze één keer per week publiceren. Dit zou je bloginspanningen in feite een heel jaar op de automatische piloot zetten!

Zoals je kunt zien, zijn er een aantal redenen om te overwegen om WordPress te gebruiken voor je aangesloten blogs. Sommige mensen vinden het platform misschien moeilijk te gebruiken, maar het is zeker beter om de hele HTML-taal te leren om een ​​website op te zetten.

Bron: Jon Allo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie