De geschiedenis van CRYPTOCURRENCY

De geschiedenis van CRYPTOCURRENCY

De opkomst van cryptocurrency neemt nu al de overhand in onze dagelijkse transacties. Cryptocurrency is een digitaal bezit dat bestaat in de cryptowereld en velen noemen het ”digitaal goud”. Maar wat is cryptocurrency eigenlijk? Je vraagt ​​je vast af.

Dit is een digitaal activum dat bedoeld is om als ruilmiddel te worden gebruikt. Dit is duidelijk een goede vervanging voor geld. Het gebruikt echter een sterke cryptografie om financiële transacties te beveiligen, de overdracht van activa te verifiëren en de creatie van extra eenheden te controleren. Alle cryptocurrency is ofwel virtuele valuta, digitale valuta of alternatieve valuta. Het is absoluut noodzakelijk op te merken dat alle cryptocurrencies een gedecentraliseerd controlesysteem gebruiken in tegenstelling tot de gecentraliseerde systemen van banken en andere financiële instellingen. Deze gedecentraliseerde systemen werken via een gedistribueerde grootboektechnologie die een openbare financiële database bedient. Normaal gesproken wordt er gebruik gemaakt van een blockchain.

Wat is een blockchain?

Dit is een continu groeiende lijst van records die zijn gekoppeld en beveiligd met behulp van cryptografie. Deze lijst wordt blokken genoemd. Een block chain is een open, gedistribueerd grootboek dat kan worden gebruikt om transacties tussen twee partijen op een verifieerbare en permanente manier vast te leggen. Om ervoor te zorgen dat een blok kan worden gebruikt als een gedistribueerd grootboek, wordt het beheerd door een peer-to-peer-netwerk dat zich collectief houdt aan een protocol voor de validatie van nieuwe blokken. Als de gegevens eenmaal in een boek zijn vastgelegd, kunnen ze niet meer worden gewijzigd zonder de wijziging van alle andere blokken. Daarom zijn blockchains door hun ontwerp veilig en fungeren ze ook als een voorbeeld van een gedistribueerd computersysteem.

De geschiedenis van cryptografie

David Chaum, een Amerikaanse cryptograaf, ontdekte een anoniem cryptografisch elektronisch geld dat ecash werd genoemd. Dit gebeurde in het jaar 1983. In het jaar 1995 implementeerde David het via Digicash. Digicash was een vroege vorm van cryptografische elektronische betalingen waarvoor gebruikerssoftware nodig was om bankbiljetten op te nemen. Het maakte het ook mogelijk om specifieke gecodeerde sleutels aan te wijzen voordat ze naar een ontvanger werden verzonden. Door deze eigenschap kon de digitale valuta onvindbaar zijn voor de overheid, de uitgevende bank of een derde partij.

Na verhoogde inspanningen in de volgende jaren, werd Bitcoin in het jaar 2009 gecreëerd. Dit was de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency en werd gemaakt door Satoshi Nakamoto, een pseudonieme ontwikkelaar. Bitcoin gebruikte SHA-256 als zijn cryptografische hashfunctie (proof-of-work-schema). Vanaf de release van bitcoin zijn ook de volgende cryptocurrencies vrijgegeven.

1. Namecoin (april 2011)

2. Litecoin (oktober 2011)

3. Peercoin

Deze drie munten en vele andere worden aangeduid als altcoins. De term wordt gebruikt om te verwijzen naar de alternatieve varianten van bitcoin of simpelweg andere cryptocurrencies.

Het is ook absoluut noodzakelijk op te merken dat cryptocurrencies via internet worden uitgewisseld. Dit betekent dat het gebruik ervan voornamelijk buiten de banksystemen en andere overheidsinstellingen plaatsvindt. De cryptocurrency-uitwisselingen omvatten uitwisseling van cryptocurrency met andere activa of met andere digitale valuta. Conventioneel fiatgeld is een voorbeeld van een actief dat kan worden verhandeld met cryptocurrency.

Atomic Swaps

Deze verwijzen naar een voorgesteld mechanisme waarbij de ene cryptocurrency rechtstreeks kan worden ingewisseld vanuit een andere cryptocurrency. Dit betekent dat er met atomaire swaps geen deelname van een derde partij aan de uitwisseling nodig zou zijn.

Bron: Lisa An Freeman

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie