De geschiedenis van Microsoft-certificeringen – nu en toen

De geschiedenis van Microsoft-certificeringen – nu en toen

Toen Microsoft onlangs aankondigde dat de nieuwe generatie Microsoft-certificeringen net was gearriveerd, stopten ze onvermijdelijk even en herinnerden ze zich hoe alles begon en zich door de geschiedenis ontwikkelde met meer dan 10 jaar certificeringen tot nu toe.

Tien lijkt een vast aantal te zijn in de nieuwe generatie certificeringen die door het toonaangevende internetbedrijf worden verstrekt dan vorig jaar, kondigde ook de nieuwe MCA aan, het Microsoft-trainingspracticum, dat wordt beoordeeld door een examencommissie.

Omdat er geen schriftelijk examen is, vereist de Microsoft Certified Architect (MCA) minimaal 10 jaar ervaring in IT en 3 jaar praktijkervaring als netwerkarchitect om te kunnen solliciteren. Met dit panorama zijn slechts een paar IT-professionals klaar om een ​​MCA-certificering aan te vragen.

Hoewel Microsoft voortdurend alle beschikbare Microsoft-certificeringen beoordeelt sinds de begindagen dat deze certificeringen werden ontworpen om te voldoen aan de behoeften van bedrijven en personeelsmanagers voor klantenondersteuning op de werkplek.

Onder de oude certificeringen die worden beoordeeld, kunnen we een aantal Microsoft-trainingen noemen, zoals de Microsoft Certified Database Administrator (MCDBA) op Microsoft SQL Server 2000, waarvoor kandidaten 3 kernexamens en 1 keuzeexamen moeten behalen om de certificering te behalen.

Andere certificeringen, zoals de veelgeprezen MCSE-certificering en MCSE-training waar iedereen van houdt, gaan binnenkort tot het verleden behoren, wanneer een reeks specialisatie-examens en IP Professional-certificeringstrajecten zijn plaats innemen met een nieuwe benadering om te kwalificeren als een Microsoft Certified Systems Ingenieur.

De meeste nieuwe Microsoft-certificeringen bestaan ​​uit 3-series en 4-referenties, die een eenvoudigere Microsoft-training en een meer gericht kader voor IT-managers bieden om technische kernvaardigheden, architecturale vaardigheden en professionele vaardigheden te valideren als echte professionals in de IT-industrie.

De nieuwe certificeringsstructuur van Microsoft zal een flexibelere, relevantere en kosteneffectievere manier kunnen garanderen om de vaardigheden van IT-professionals te demonstreren en, volgens hen, zal een dergelijke structuur volledig worden geïmplementeerd met de volgende Windows-server/clientversie.

In het verleden waren Microsoft-certificeringen en Microsoft-trainingen niet zo specifiek en gericht als nu, en weerspiegelden ze de details van wat een IT-gecertificeerde professional zou kunnen doen. Certificeringen maakten deel uit van een leerproces, maar waren oorspronkelijk niet bedoeld om expertise te bewijzen aan degenen die uw technische vaardigheid moesten meten

In tegenstelling tot het verleden heeft Microsoft uitgebreide ondersteuning gepland voor IT-professionals met oude certificeringen, waardoor de overgang naar de nieuwe generatie certificeringen gemakkelijker wordt.

Of het nu gaat om MCSE-training, MCSE-certificering of een van de andere Microsoft-certificeringen die van invloed kunnen zijn op uw carrière, u moet op de hoogte zijn van deze veranderingen in Microsoft-training, omdat het bijwerken van uw referenties een must is in de competitieve en uitdagende wereld van IT.

Bron: Natalie Aranda

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie