De gids van de gemiddelde familie voor financiële vrijheid

De gids van de gemiddelde familie voor financiële vrijheid

Bill en Mary Toohey, auteurs van De gids van de gemiddelde familie voor financiële vrijheid, maken gemiddelde middenklasse salarissen. Mary werkt als officemanager en Bill als beroepsrevalidatieadviseur voor de staat. Met een bescheiden inkomen hebben ze financiële vrijheid gekregen en hebben ze ervoor gezorgd dat in hun behoeften zal worden voorzien door met pensioen te gaan. Hun boek is een gids voor anderen die ondanks de uitdagende economie van vandaag financiële zekerheid willen bereiken. Het is mijn favoriete handleiding in mijn grote collectie boeken over persoonlijke financiën.

De Tooheys hebben financiële zekerheid bereikt door minder uit te geven en dus meer te sparen. Ze sparen zelfs 46 procent van hun bruto-inkomen. Denk daar eens over na. Dat spaarcijfer is gebaseerd op bruto-inkomen, niet netto. Het is echt indrukwekkend gezien het feit dat ze geen enorme inkomens verdienen.

Hoe deden de Tooheys het? Dit boek vertelt hun verhaal. Ze bevorderen een houding van dankbaarheid en tevredenheid. Ze focussen niet op wat ze niet hebben. Bill en Mary beschrijven hun motivatie als “het opbouwen van een geldbesparende mentaliteit”.

Een groot deel van het succes van de Tooheys is hun keuze om in een bescheiden huis te wonen. Te veel van ons spannen zich in om een ​​huis of condominium te kopen dat we ons nauwelijks kunnen veroorloven en gaan dan schulden aan om ons grote nieuwe huis in te richten, in te richten en op te knappen. De Tooheys daarentegen kochten een kleiner huis dan ze zich konden veroorloven. In plaats van het te gebruiken als opstap naar een groter huis, zijn ze blijven zitten en hebben ze hun hypotheek in slechts tien jaar afgelost. Ze schatten dat ze in de loop der jaren meer dan $ 100.000 hebben bespaard door hun kleine huis te kiezen. Een kleiner huis betekent dat u minder uitgeeft aan nutsvoorzieningen, onderhoud, rentekosten, belastingen en meubilair.

De auteurs kijken naar de kleine uitgaven en de grote in hun inspanningen om minder uit te geven. Geen twijfel mogelijk, het zijn voorzichtige spenders. In hun boek delen ze tips voor het kopen van auto’s en boodschappen en voor uitgaven aan entertainment en educatie. Leren is belangrijk voor hun gezin en ze delen hun tips om naar de universiteit te gaan zonder schulden.

Veel van de Gids voor financiële vrijheid is gewijd aan hoe u voorzichtig kunt zijn en financiële fouten in uw dagelijks leven kunt vermijden. Er is ook veel degelijk, vriendelijk advies over hoe je verantwoordelijke kinderen opvoedt, hoe je je bezittingen onderhoudt en hoe je een thuiskantoor opzet dat je gezin georganiseerd houdt. Er is zelfs een hoofdstuk over hoe je gelukkig kunt leven in een huis met één badkamer — iets waarvan te veel mensen tegenwoordig denken dat het onmogelijk is.

De Tooheys wijden ook enkele hoofdstukken aan beleggen en pensioen. Er is advies en informatie over waar te beleggen en over de verschillende vormen van pensioenregelingen. Ze delen vrijelijk hun eigen fouten en wat ze hebben geleerd over beleggen.

Je kunt niet anders dan Bill en Mary Toohey echt leuk vinden als je dit boek leest. Het lijken mensen die je als vrienden of gezinsleden zou willen hebben. Er is niets bijzonders of ingewikkelds aan hun advies. Het is solide, duidelijke begeleiding van iemand die je echt in je team zou willen hebben. Als je op zoek bent naar financieel advies en wilt leren omgaan met de huidige uitdagende economie, dan moet je het boek van Bill en Mary Toohey pakken, De gids van de gemiddelde familie voor financiële vrijheid.

Bron: Elizabeth Bolton

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie