De groei in mensen dreef 24 nieuws- en breaking news-internetwebsites aan

De groei in mensen dreef 24 nieuws- en breaking news-internetwebsites aan

Er zijn soortgelijke websites / concepten geweest, maar deze waren gebaseerd op eerdere technologieën, meestal de mobiele telefoon die MMS gebruikt, ze zouden nooit de uitgebreide service kunnen bieden die nu wordt aangeboden door de nieuwere technologie internetnieuwssites.

Mobiele telefoontechnologie

Terwijl mobiele telefoons succesvol waren voor het verzenden van nieuws en foto’s, bijvoorbeeld de Tsunami in Thailand, kan het mobiele telefoonnetwerk de hoeveelheid verkeer tijdens zo’n evenement vaak niet aan. Netwerken werden overspoeld met mensen die probeerden vrienden of familieleden te bellen om te zien of ze veilig waren.

Binnen de tijd na de bomaanslagen in Londen waren mobiele telefoonnetwerken niet in staat om het hoofd te bieden en de situatie werd verergerd door mensen die voortdurend op opnieuw intoetsten.

Telefoonnetwerken verwachten een bepaald verkeersvolume op basis van het aantal mensen dat zich op dat netwerk heeft geabonneerd; het internet werkt volgens een ander principe en houdt dus niet op efficiënt te functioneren in een tijd van verhoogde communicatie.

Belangrijk nieuws

De snelheid waarmee het laatste nieuws op internet komt, kan niet worden verbeterd, aangezien het slechts enkele minuten duurt voordat een gebruiker / verslaggever nieuws verzendt in 3 eenvoudige stappen: –

1. Klik om nieuws te schrijven en te rapporteren

2. Voeg video’s, foto’s en tags toe

3. Log in of registreer om in te dienen

De dekking van een in het VK gevestigde internetnieuwswebsite is meestal: –

  • Londen en het zuidwesten
  • N Ierland
  • noorden
  • Noord-Oost
  • Noord West
  • Schotland
  • Wales
  • Zuid-West
  • Midlands
  • Europese en werelddekking.

Er kunnen ook andere tabbladen zijn voor reisnieuws, entertainment, sport, zaken, politiek, technologie. Nieuwe websites die gebruikmaken van Content Management Systemen zoals Drupal (gebruikt door het Witte Huis) kunnen gemakkelijk grote hoeveelheden informatie verwerken.

Nieuws uit elk land ter wereld kan net zo gemakkelijk en snel op de website worden gezet als regionaal nieuws, en de gebruiker kan met één druk op de knop het nieuws lezen waarin hij geïnteresseerd is.

Dit in tegenstelling tot 24-uurs nieuws op de televisie, waar de kijker nieuws moet zien dat misschien niet relevant voor hem is terwijl hij wacht op het nieuwsitem waarin hij geïnteresseerd is. Als ze afstemmen op dezelfde 24-uurs nieuwszender 30 minuten later merken ze misschien dat een deel van het nieuws in een soort lus zit en moeten ze hetzelfde verhaal opnieuw bekijken, ook al waren ze er de eerste keer niet in geïnteresseerd.

24 uur nieuws, de iPad en mobiele internetapparaten

Het internet is nu het beste medium voor het breken van 24-uursnieuws vanwege het toenemende wijdverbreide gebruik van mobiele internetapparaten. Voorbeelden zijn de Ipad, tablet pc’s, notebooks en de nieuwste generatie mobiele telefoons met snelle en efficiënte internettoegang.

De jonge professional van nu maakt thuis en op het werk steeds vaker gebruik van internetnieuwssites. Ze kunnen snel inzoomen op nieuws, zaken of reizen en dan door naar het volgende item in hun drukke agenda.

Conclusie

Toen grote aantallen consumenten mobiele telefoons kochten en gebruikten naast hun vaste lijn of als alternatief voor een vaste telefoonlijn, had dit gevolgen voor de manier waarop we communiceren. De verwachting is dat naarmate een groot aantal consumenten naast of als alternatief voor hun ‘vaste lijn’ (breedband of netwerk op het werk/universiteit) mobiele internetapparaten koopt en gebruikt, er meer gebruik zal worden gemaakt van zeer succesvolle people powered 24 uur brekende nieuws internetsites.

Bron: David Maratos

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie