De groeiende populariteit van internetradio

De groeiende populariteit van internetradio

Met een internetradio brengt u uw boodschap op een eenvoudige en voordelige manier bij een breder publiek. Het publiek voor online radio groeit snel. Technologie heeft uitzendingen mogelijk gemaakt met behulp van een laptop en apparaten zoals iPhones en iPods. Door een geweldig idee te krijgen en een telefoon te hebben, kun je je eigen radioshow hosten wanneer je maar wilt.

We hebben statistische gegevens waaruit blijkt dat meer dan 22 miljoen volwassenen in Amerika een mp3-speler of een iPod bezitten. 29% van deze populatie downloadt podcasts via internet, zodat ze op elk moment kunnen genieten van hun favoriete muziek. Het betekent dat meer dan zes miljoen volwassenen deze nieuwe functie hebben gebruikt waarmee ze internetuitzendingen kunnen downloaden en ernaar kunnen luisteren op apparaten waarmee ze gemakkelijk kunnen rondreizen.

Tegenwoordig kun je tv-programma’s bekijken op je mobiele telefoon. Het is nu mogelijk om verbonden te blijven op manieren die tien jaar geleden ondenkbaar waren. U hoeft niet op een bepaalde tijd op een bepaalde plaats te zijn om uw favoriete programma te bekijken of naar uw favoriete muziek te luisteren. De programma’s die tot nu toe alleen op een bepaald tijdstip vanuit huis konden worden bekeken, kunnen nu worden genoten vanuit een restaurant langs de weg of in de achtertuin.

De radio die we al generaties lang gebruiken, raakt achterhaald, aangezien een toenemend aantal mensen het internet al gebruikt om hun stukje informatie te krijgen wanneer ze maar willen en op elke manier die ze willen. Het lijdt geen twijfel dat de radio die we tot vandaag kennen er over vijftien jaar niet meer zal zijn.

De nieuwste technologie heeft de programmeerregels gewijzigd. In tegenstelling tot de regels die van toepassing zijn op wereldse radio’s, kunnen formaten zoals Blog Talk Radio en sociale netwerksites nu ook dienst doen als een netwerk van internetradio, waardoor de medewerkers radioprogramma’s kunnen hosten. Een format van dit type stelt een gewone persoon met een idee of een passie in staat om zelf te programmeren en zijn eigen radioshow te maken.

Nu krijgen mensen de kans om een ​​nieuw type digitaal platform te creëren, waardoor ze een bericht kunnen produceren en naar een veel groter publiek kunnen sturen dan ze ooit in het verleden zouden kunnen. Statistische gegevens laten zien dat consumenten in de hogere inkomensgroepen beschermheren zijn van internetradio. Geschat wordt dat 36% van deze klanten, met een leeftijd van meer dan achttien jaar, meer kans heeft om te leven in huishoudens met een inkomen van meer dan duizend Amerikaanse dollars, vergeleken met de normale bevolking in de VS.

Nu is het voor bedrijven en zelfs particulieren mogelijk geworden om hun boodschap over te brengen aan een breed scala aan luisteraars over de hele wereld. Met een toenemend aantal consumenten die internetradio betuttelen, zullen zich steeds nieuwe kansen voordoen voor zowel de luisteraars als de makers van radioprogramma’s.

Bron: Karina Popa

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie