De grootste SEO-fouten die u in WordPress kunt maken

De grootste SEO-fouten die u in WordPress kunt maken

WordPress blogs zijn een van de meest populaire manieren om een ​​website of blog online te krijgen. Dit komt door het feit dat er duizenden plug-ins en thema’s zijn om te downloaden, waarvan vele gratis. Hoewel het gemakkelijk is om aan de slag te gaan met WordPress, zijn er fouten die u kunt maken die uw kansen op een hoge positie in zoekmachines kunnen verpesten. Met dit in gedachten laten we u enkele van de grootste SEO-fouten zien die u in WordPress kunt maken, dus lees verder.
Waarom SEO zo belangrijk is
Iedereen die een website bouwt, wil dat die site elke maand miljoenen bezoekers krijgt. Velen zouden blij zijn met een paar duizend per maand wanneer ze voor het eerst beginnen. Eerst moet u echter uw site laten opvallen en u kunt dit doen door deze te laten verschijnen op Google Zoeken.

Helaas is dit niet zo eenvoudig als het klinkt als je tenslotte concurrenten hebt, tenzij je een totaal uniek product of dienst hebt. SEO is een manier om uw website in Google te laten scoren, dus het is belangrijk om het niet te verknoeien. Met dit in gedachten wil je onderstaande SEO-fouten vermijden.
Vermijd dubbele geschreven inhoud als de pest
Het plaatsen van dubbele geschreven inhoud op uw website is een van de grootste SEO-fouten die u kunt maken.

Duplicate content, oftewel content die je van andere websites hebt gekopieerd en geplakt, is een grote no-no in de ogen van Google en kan je rankings in de zoekmachine voor lange tijd schaden.

Een andere reden waarom u geen inhoud mag kopiëren en plakken, is dat u hierdoor een dag in de rechtbank kunt krijgen en aangeklaagd kunt worden wegens plagiaat.

U moet er niet alleen voor zorgen dat alle inhoud op uw website uniek is, u moet ook proberen dubbele H1-tags te vermijden. Nogmaals, Google ziet dat dit slecht licht is.

Huur een professionele copywriter in om u unieke inhoud van hoge kwaliteit te schrijven en u vergroot uw kansen op het verkrijgen van felbegeerde plekken op de eerste zoekpagina.
Kan Google uw website crawlen
Een van de redenen waarom uw blog of site mogelijk niet op Google scoort, is dat de zoekmachine problemen heeft met het crawlen van uw site.

Als u uw site op WordPress laat hosten, zorg er dan voor dat het vakje niet is aangevinkt met de tekst ‘Sites ontmoedigen om te crawlen’.

Er kan ook een probleem zijn met de robots.txt waardoor zoekmachines zoals Google uw site niet kunnen crawlen, dus controleer dit of laat uw webmaster het voor u doen.
Houd problemen met de status van de website in de gaten
Google biedt u een gratis tool om de status van uw website te controleren en een heleboel dingen te weten te komen, waaronder hoeveel webpagina’s zijn geïndexeerd. Het vertelt u ook of er problemen zijn met uw website en u kunt informatie vinden over hoe u deze problemen kunt oplossen.

Dit in de gaten houden is essentieel omdat veel mensen geen gebruik maken van deze gratis tool en dit is een van de grote SEO-fouten die je kunt maken.
Metatags zijn belangrijk voor uw SEO
Metatags zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw SEO-strategie en mogen niet over het hoofd worden gezien.

Als u metatags maakt, zorgt dit ervoor dat Google ze niet automatisch toewijst op basis van zoekopdrachten, wat ertoe kan leiden dat uw site niet overeenkomt en dat u de juiste zoekopdrachten misloopt.

Bron: Allison B Blackburn

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie