De knowhow van het overmaken van geld van en naar Somalië

De knowhow van het overmaken van geld van en naar Somalië

De Federale Republiek Somalië, of Somalië, is een land in een regio in Oost-Afrika. Tegenwoordig is het overmaken van geld van en naar Somalië buitengewoon moeiteloos en niet veeleisend geworden. Bovendien, met de vooruitgang van de technologie en de toename van geschikte en betrouwbare platforms, zijn alle soorten internationale fondsbedrading voor elk individu haalbaar.

In dit artikel behandelen we enkele vragen met betrekking tot online geldoverboekingen in Somalië.

Wijze van overboeking

Rapporten hebben ontdekt dat online geldoverdrachten in Somalië voornamelijk plaatsvinden tussen zichzelf en de Verenigde Staten van Amerika, het Verenigd Koninkrijk en India. Dan is de vraag: “Hoe kan ik geld verzenden en ontvangen uit Somalië als individuen in het buitenland wonen?” Het antwoord is simpel.

Geldoverdracht is mogelijk via contant geld, directe bankoverschrijvingen, of via debet- en creditcards en e-wallets. Ook is de optie WorldRemit beschikbaar. De afzenders kunnen het geld laten bijschrijven op de lokale bankrekening, prepaidkaart of e-wallet van de ontvanger.

Als alternatief kan deze laatste het overgemaakte geld ophalen bij een aangewezen geldtransactiekantoor.

De overdrachtskosten variëren afhankelijk van de overdrachtswijze, de geldende wisselkoersen, de urgentie van de overdracht en het bedrag. Dus de kosten om het geld vanuit het VK en India naar Somalië te sturen, zouden anders zijn.

Aangezien al deze methoden met de bijbehorende factoren beschikbaar zijn, moet men controleren welke modus zowel bij de schuldeiser als bij de begunstigde past voordat er een wordt gekozen.

Bedrag dat moet worden verzonden

Het bedrag en de frequentie van overschrijvingen blijven altijd een vraag in de wereld van online overschrijvingen. Gezien de extra kosten die gepaard gaan met internationale overboekingen, lijkt het vreemd om een triviaal en onbeduidend bedrag te verzenden. Het is vooral omdat de vergoedingen opwegen tegen het bedrag dat moet worden overgedragen.

Daarom moeten individuen kiezen voor een aanzienlijk bedrag. Ze kunnen op kwartaal- of jaarbasis overstappen in plaats van maandelijks.

Wisselkoersen

De belangrijkste factor waar men op moet letten, is de wisselkoers tussen de landen. Een wisselkoers verwijst naar het verschil in waarde tussen de valuta’s van verschillende landen. Aangezien de waarde van dezelfde numerieke hoeveelheid geld verschilt, is dit van invloed op het bedrag dat van het ene land naar het andere wordt verzonden.

Vergeleken met USD, INR en pond sterling van respectievelijk de VS, India en het VK, is de wisselkoers van de valuta van Somalië, de Somalische shilling, relatief lager. De reden ligt in de volgende factoren:

  1. Inflatie: Somalië heeft een hogere inflatie in vergelijking met de andere drie provincies. Zijn valuta ziet dus een waardedaling.
  2. Rentetarieven: Deze parameter varieert van land tot land, afhankelijk van vraag en aanbod, monetair beleid en overheidsleningen. Met de lage rente van Somalië ervaart de valuta van Somalië een waardedaling.
  3. Economische prestatie: Recessie en depreciatie van de lucratieve prestaties van het land zullen onvermijdelijk nadelig zijn voor de waarde die aan zijn valuta is gekoppeld. Dat is precies het geval met Somalië.

Hoe u online geld kunt verdienen in Somalië?

Aangezien Somalië zo benadeeld is bij online geldoverdrachten, zou het over passende maatregelen moeten beschikken om zijn burgers in staat te stellen het vereiste overdraagbare bedrag te verdienen. Met het begin van de pandemie is echter alleen de online-inkomstenmodus open. Sommigen van hen omvatten het volgende:

  • Blogs

  • YouTube-kanalen

  • Affiliate Marketing

  • freelancen

  • Domeinaankoop en verkoop

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie