De kracht van Microsoft is de grootste zwakte

De kracht van Microsoft is de grootste zwakte

Henry Blodget, die vooral bekend staat om zijn spectaculaire ongelijk tijdens de dotcom-bubbel van de vroege jaren 2000, en Silicon Alley Insider hebben besloten om pen op tablet te zetten (om zo te zeggen) en te vertellen hoe Microsoft klaar is om te profiteren van de huidige zwakte op de aandelenmarkt. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de observatie dat Yahoo nu tegen een veel lagere prijs kan worden gekocht dan de $ 30 per aandeel die ze afgelopen zomer dreven. Dat kan inderdaad waar zijn, maar Microsoft heeft een geschiedenis van het volledig verknoeien van elk online initiatief dat ze proberen. Het is tot nu toe een complete geldput voor hen geweest zonder dat het einde in zicht is.

Om Microsoft en online te begrijpen, moet u begrijpen dat ze dankzij AOL online zaken hebben gedaan. MSN is oorspronkelijk ontworpen om zijn Windows-activiteiten te beschermen tegen de dreiging van inbelservices en een mogelijke (die zich niet heeft voorgedaan) Netscape/AOL-combinatie. MSN creëerde online eigendommen volledig in het AOL ommuurde tuinmodel. Ze waren maniak om ervoor te zorgen dat Internet Explorer (nee Spryglass-browser) vooraf op alle pc’s was geladen. Iedereen die het er niet mee eens was, werd bedreigd met intrekking van de Windows-licentie (lees Compaq).

AOL had ooit een visie om van het Windows-bureaublad een besturingssysteemlaag te maken van waaruit je de AOL-client uitvoert die je van die alomtegenwoordige cd-roms in de supermarkt hebt gekregen. Maar, gelukkig maar, die ideeën kwamen niet uit toen mensen naakte internetconnectiviteit en de Google-zoekpagina als de defacto standaard voor internet begonnen te kiezen.

Snel vooruit naar 2008, AOL is niet langer relevant, nu verbannen naar Senioren en het zeer landelijke. MSN is nog steeds volledig ingebed in eerdere gevechten en kan zichzelf niet relevant maken voor de hedendaagse Facebook-swingende jongeren. MSN is als een luchthaventerminal uit het Sovjettijdperk, die nog steeds 3 dagen oude muffins probeert te verkopen en opgewarmd over Fogers-koffie. Tussen de nep-hamburgertenten van Dick Clarke proberen kiosken je Burberry-knock-offs, Viagra en aanbiedingen om Nigeriaanse oliemiljoenen over te maken (AOL heeft in ieder geval een likje verf gehad). MSN is niet zozeer een bestemming, maar een noodzakelijke tussenstop voor sommigen op hun reis naar Google-goedheid.

Daar komt Google Apps bij en Microsoft heeft plotseling de dreiging waarvan ze dachten dat die in 2000 werkelijkheid zou worden. Hun antwoord is Windows Live. Daar komt Amazon Clouds bij en hun antwoord is Azure. De fundamentele reactie van Microsoft op online initiatieven is kopiëren. Met andere woorden, de totale online strategie van Microsoft is om te reageren op waargenomen en daadwerkelijke bedreigingen, niet om echte innovatieve producten en diensten te bouwen die mensen willen, maar om bovenop dit gammele MSN te bouwen en mensen te vangen vanaf de standaard IE-startpagina, die te onervaren om de uitgang te vinden.

En hier ligt het probleem dat Microsoft heeft. Zolang hun volledige motief is om de Windows/Office-franchise te beschermen, zullen ze er nooit in slagen om echte innovatie in hun producten in te bouwen en hun concurrenten zijn vrij om ze uit te voeren.

Hun echte dilemma is dat ze hun klanten zien als Windows/Office-gebruikers die extra spullen nodig hebben die ze niet van Microsoft kunnen krijgen, in plaats van mensen die een probleem moeten oplossen.

Als ze wat begeleiding nodig hebben, hoeven ze alleen maar te kijken naar Xerox, Digital Equipment, Shugart, Hayes Modems, 3Com, Palm……

Bron: Greg Royal

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie