De macrowereld van microschakelaars

De macrowereld van microschakelaars

Invoering

Het woord micro doet toch een belletje rinkelen bij klein zijn, toch? Maar het is dit microsysteem dat wonderen doet in de elektrische wereld. Grote wonderen gebeuren vaak door kleine mensen, net als het verhaal van Goliath. Van automatisering tot beveiliging, ze hebben een breed scala aan toepassingen.

Micro-industrie

De microschakelaars zijn, zoals de naam al doet vermoeden, kleine schakelaars die worden gebruikt in belsystemen of in kleine onderdelen van een computerchip. De meeste hiervan hebben een plastic coating die wordt geleid samen met een metaal aan de achterkant voor het geleiden van elektriciteit. Andere schakelaars, bijvoorbeeld de schakelaars die we thuis gebruiken, zoals ventilatoren of lampen, zijn maar één manier. We zetten het aan of we zetten het uit. De hele wereld rijdt momenteel in automatisering (met Alexa en geautomatiseerde auto’s zoals de Tesla) en deze vormen een belangrijk onderdeel van deze automatiseringsindustrie. Ze worden gebruikt bij de vervaardiging van alarmen voor huishoudens, in bewakingscamera’s, in liftschakelaars, in timerbommen en nog veel meer. Kortom, dit kunnen apparaten worden genoemd die nuttig zijn in de veiligheidsindustrie en het perfecte ontwerp hebben.

Handige applicatie

Ze doen niet alleen een belletje rinkelen en beschermen onze huizen, maar ze worden ook gebruikt in ons dagelijks gebruik, zoals machines, koelkasten, AC’s, enz. Ze hebben een eenvoudig hefboommechanisme dat hen helpt terug te glijden naar hun normale staat nadat ze zijn geduwd, net als de deurbellen of alarmsystemen. Kortom, ze zijn sterk afhankelijk van de gegeven input, tenzij ze anders stabiel in hun eigen positie blijven. Dit kan ook beter worden verklaard door gebruik te maken van de derde wet van Newton, die stelt dat het systeem in rust blijft tenzij er een externe kracht op inwerkt.

uniciteit

Geen enkele andere categorie schakelaars heeft deze unieke hendel en keert terug naar hun eigen vorm nadat ze zijn ingedrukt. De gebruikelijke schakelaars zijn slechts de vorm van aan of uit. Deze hebben de neiging om de meester ongehoorzaam te zijn en hebben hun eigen regels!

Recente trends

Omdat klein het nieuwe groot is, zijn mensen meer gericht op het creëren van een nanotechnologiewereld. Deze switches blijken het juiste platform te zijn. Ze zijn zo ontworpen dat ze letterlijk in elke elektronische gadget passen en hetzelfde doel bieden. Ze worden veel gebruikt in alarmsystemen en triggers. Sinds kort worden ze ook ingezet als een van de vervangers in auto’s in het gaspedaal en de koppeling. Het ontwerp wordt aangepast om in elk systeem te passen.

Conclusie

In het micro-omgevingstijdperk is er veel vraag naar deze schakelaars en blijken ze het meest effectief te zijn in termen van zowel fabrikanten als kopers. Nu de techniek is verbeterd tot het niveau van een lens in zicht, hebben deze microschakelaars de neiging om het nieuwe in elk aspect naar voren te brengen en blijken ze zeer efficiënt te zijn.

Bron: Arthur Huang

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie