De meerlaagse cryptovaluta

De meerlaagse cryptovaluta

Er zijn vragen gerezen of bitcoin verandert in een meerlagig systeem. Nou, het antwoord is ja. Dit artikel probeert de verschillende lagen te schetsen waarop bitcoin ligt. Het is allemaal van jou!

Heb je gehoord van degenen die naar bitcoin verwijzen als digitaal goud? Het is duidelijk dat de crypto-valuta snel aan populariteit en acceptatie wint in de crypto-wereld. De waarde van de munt wordt geschat hoger te stijgen. Er wordt echter ook opgemerkt dat de munt ‘s nachts 50% van zijn waarde kan winnen of verliezen. Dit zorgt voor speculaties onder beleggers maar de munt is toch een ”digitaal goud”. En op de vraag of bitcoin een meerlagig systeem is, moet bekend zijn dat bitcoin op twee hoofdlagen bestaat. Dit zijn de mijnbouw en de semantische lagen.

De mijnlaag

Dit is de laag waarin de munt is gemaakt. In deze laag wordt naast bitcoins ook ether aangemaakt. Na het aanmaken van de munten worden geldige blokken bitcoins overgedragen naar het grootboek. Hier wordt valuta gegenereerd. Opgemerkt moet worden dat de valuta wordt gegenereerd uit transacties die zich in de blokken bitcoins bevinden. De blokken staan ​​bekend als transactiekosten. De valuta kan ook vanuit het netwerk zelf worden gegenereerd, of je kunt zeggen ”uit de lucht”. Het belangrijkste voordeel van het genereren van valuta uit het netwerk is dat het de mijnwerkers stimuleert.

De semantische laag

Dit biedt een zeer belangrijk platform. De semantische laag is de laag waarin bitcoins als betaalmiddel worden gebruikt. Het biedt ook een platform voor bitcoins die kunnen worden gebruikt als waardeopslag. De laag lijkt erg belangrijk, niet? De houders van bitcoin-valuta ondertekenen de geldige transacties die het begin van de overdracht van de bitcoins tussen de knooppunten op de semantische laag aangeven. De overdracht kan ook mogelijk worden gemaakt door het creëren van slimme contracten. De slimme contracten dragen de munten over tussen verschillende accounts.

Het bliksemnetwerk

Je hebt waarschijnlijk nog nooit gehoord van het bliksemnetwerk. Dit is de nieuwste uitvinding die wordt uitgerold door de bitcoin-gemeenschap. Deze laag kan bovenop bitcoin draaien. Met deze uitvinding komt er een applicatielaag bovenop bitcoin. Het zal zo spannend zijn. Het meest interessante aspect is dat de waarde ervan ook kan worden gebruikt om betalingen te doen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de waarde ervan tussen mensen te vervoeren. Met de uitvinding van het bliksemnetwerk wordt bitcoin zowel een transportlaag als een applicatielaag.

Vanaf vandaag wordt de waarde van bitcoin geschat op ongeveer $ 9 miljard US. Het is ook bekend dat bitcoin een gedecentraliseerde cryptocurrency is. Dit betekent dat het werkt zonder de controle van een bank of een beheerder. Bitcoin neemt zeker de cryptowereld over.

Ook van belang is dat de technologie die wordt gebruikt tijdens het minen van bitcoin blockchain-technologie wordt genoemd. Het werkt door de verspreiding van digitale informatie toe te staan, en niet door te kopiëren. Crypto’s zijn echt een spannend onderwerp en in de nabije toekomst kunnen bitcoins onze reguliere valuta’s inhalen.

Bron: Lisa An Freeman

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie