De no-gimmick futuristische M9-smartphone van HTC

De no-gimmick futuristische M9-smartphone van HTC

Een van de favoriete telefoons ooit is de HTC One (M8). Het was geliefd om zijn prachtige ontwerp, mooie scherm en uitstekende bouw. Maar enkele tekortkomingen die erin opduiken – namelijk de UltraPixel-camera – de telefoon werd niet langer de beste. Om dat recht te zetten, is de HTC One M9 gearriveerd. Er is een echte 20 MP camera aan de achterkant en het ontwerp is opnieuw ontworpen zonder de kenmerken te verliezen die hem speciaal maakten. Hier zijn enkele indrukken die van M9 de grootste hoop van HTC voor 2015 zouden maken.

Ontwerp & Bouw

In de afgelopen drie jaar heeft HTC zichzelf een reputatie opgebouwd op het gebied van geweldig ontwerp en eersteklas bouwkwaliteit. De M8 is ontworpen voor gevoel en de M9 behield veel scherpe randen van het origineel. De voorkant is hoekig terwijl de achterkant gebogen is, met hoogglans gepolijste zijkanten en verschillend gekleurde afwerking.

Er lijkt een compromis te zijn in het ontwerp, hoewel serieus goed gemaakt. HTC vertelt dat er veel stapsgewijze processen zijn van coaten, machinaal bewerken en afschuinen. De knoppen zijn krasbestendig met verschillende texturen erop, terwijl de achteruitrijcamera wordt geleverd met een saffierglas over de lens.

Een ander ding dat het vermelden waard is over M9 is zijn ‘table presence’. Het is als een klap van een autodeur en het hangt er volledig van af hoeveel ervan wordt genoten.

De specificaties

Net als die van de bestaande nieuwste telefoons, zijn er een Snapdragon 810-chip en 3 GB RAM die voldoende kracht bieden om de meest veeleisende apps, video’s en games aan te kunnen. Het scherm is een 5-inch 1080p-scherm zonder enige weergave-upgrade van de vorige M8.

Op het scherm

De beschikbaarheid van de Sense 7-interface helpt bij een betere aanpassing van Android. De app Thema’s verandert niet alleen enkele kleuren, maar herwerkt ook de texturen, pictogrammen, klok, lettertypen en geluiden. Terwijl u een afbeelding voor het startscherm selecteert, kiest de app de kleuren en lettertypen die daarbij passen. Sense Home is zich ook bewust van de context waarin het wordt gebruikt, het tijdstip waarop het wordt gebruikt en handelt daarnaar.

Boem en schud de telefoon

De aanwezigheid van fijngeboorde rasters aan weerszijden van de M9 maakt Boomsound tot een belangrijk vlaggenschip van HTC. Een veegbeweging met drie vingers stuurt verschillende nummers met Dolby van dezelfde telefoon naar verschillende multiroom-luidsprekers.

Dageraad van Ultra Selfie

De nieuwe M9 heeft een 20 MP snapper op de achterkant die grote, goede foto’s van de gezichten van mensen maakt door gebruik te maken van de ‘exposure engine’. Men kan zelfs 4K-video opnemen met de smartphone. Met de aanwezigheid van een selfiecamera, een ultrapixelsensor, is het gebruik van de flitser overbodig.

Om het bladeren door foto’s gemakkelijker te maken, kunnen de verschillende snaps worden verzameld in de One Gallery-app, omdat deze Drive/Facebook/Dropbox/Flickr/Instagram-foto’s op één plek koppelt en ze gemakkelijk te doorzoeken maakt.

Er zijn misschien telefoons die kunnen opscheppen over veel futuristische functies, maar de M9 blijft een geweldig voorbeeld van een no-gimmick-ontwerp, met een slimme interface en een verbluffende bouwkwaliteit.

Bron: Subhashish Bose

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie