De oorlog in mobiele apps is voorbij

De oorlog in mobiele apps is voorbij

De app-wereld is de wereld, waar de concurrentie hevig is! De strijd tussen Google’s Android en Apple’s iOS is vrij duidelijk. Het zijn twee geweldige platforms, elk met een unieke kracht en hebben toegang tot enorme hoeveelheden apps. Wie zal uiteindelijk de oorlog voor mobiele apps winnen?

Google betaalt miljoenen aan Apple om van hun zoekmachines de standaardzoekmachine voor iOS-apparaten te maken, maar Google verzamelt meer van advertenties die op Apple-apparaten worden geplaatst. Apple en iOS bestaan ​​alleen om de top 15% van het rijkste segment van de wereldbevolking te bedienen, terwijl alle anderen Android gebruiken. Onderzoek toont aan dat Android van Google bijna 78% van het marktaandeel genoot, wereldwijd. Een aantal onderzoeksbureaus laat zien dat de markt richting Android neigt. Marktaandeel alleen is niet de enige doorslaggevende factor. Android OS-telefoons zijn voornamelijk low-end telefoons en de gebruikers in die markt zijn doorgaans geen big spenders. Apple daarentegen werkt aan de hogere kant en heeft naar verluidt 800 miljoen creditcards in iTunes. Dat is veel geld om zijn iPhone-app-activiteiten te laten groeien.

In de eerste week van januari van dit jaar hadden iOS-fans ongeveer $ 500 miljoen uitgegeven aan iPhone-apps en in-app-aankopen, wat een enorm bedrag is. Er zijn enkele voor de hand liggende redenen voor het succes van Apple. Kwaliteitscontrole is erg belangrijk, aangezien Apple de hardware en het besturingssysteem van de smartphone streng onder controle houdt. Daarnaast geeft Apple jaarlijks enorm veel geld uit aan ontwikkelaars. Maar de wereldwijde downloads van Google Play zijn hoger dan die van de App Store, aangezien het consumentenbestand van Android enorm is. Google Play heeft nu Apple’s App Store ingehaald omdat het aantal apps dat het host groter is en ook het aantal ontwikkelaars dat op het platform werkt.

Er wordt gezegd dat de iOS-app-gebruiker meer app-gelukkig is en meer geld uitgeeft dan Android-gebruikers. Er zijn tal van sterren die de iOS-app een veel aantrekkelijkere markt maken dan Android. Ontwikkelen voor Android is een gedoe, want – het voor de hand liggende obstakel is de uitdaging om verschillende apparaten van verschillende fabrikanten te ondersteunen, met verschillende specificaties en hardwarefuncties en het uitvoeren van een andere variant van de OS.iOS mobiele applicatie-ontwikkeling is relatief eenvoudiger dan die van Android , ook als u nieuw bent.

Zowel iOS als Android hebben meer dan een miljoen apps, maar beide hebben hun voor- en nadelen. In sommige gevallen missen de Android-apps die op de markt verkrijgbaar zijn de belangrijkste functies. Met de TiVo-app kunt u bijvoorbeeld de opname van uw DVR beheren, maar niet bekijken. Velen beweren dat het uitstekende marktaandeel van Android ertoe zal leiden dat het het dominante app-platform wordt. De groeiende populariteit van Android heeft een positief effect gehad op het downloaden van apps. iPhone-gebruikers kunnen er echter zeker van zijn dat ze toekomstige updates minstens zo vroeg krijgen als ieder ander als de mobiele iOS-applicatie beschikbaar is in de App Store van Apple. Maar er zijn uitzonderingen in het geval van Android. Wanneer er een app-update komt, moet men weken of maanden wachten voordat de update beschikbaar is.

De belangrijkste markt van Apple zijn de VS en Europa, maar het bedrijf verhoogt zijn inkomsten in opkomende economieën zoals India, Brazilië, Mexico en Indonesië, maar de groei van Google komt voornamelijk uit deze landen. Onlangs is China een belangrijk zakelijk centrum voor Apple aan het worden, aangezien het aantal app-downloads elk kwartaal toeneemt.

Project Titan is het volgende grote project van Apple op het gebied van elektrische auto’s. Apple zou in 2020 de automarkt betreden en Apple beschouwt deze auto als ‘het ultieme mobiele apparaat’. Er wordt gezegd dat Apple de App-oorlog zal winnen, ondanks het feit dat Google de strijd om het besturingssysteem heeft gewonnen. Momenteel is het misschien moeilijk om volledig te verklaren dat Android beter is dan iPhone of omgekeerd, omdat de strijd tussen de twee nog steeds voortduurt!

Bron: Liza Taylor

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie