De opkomst van Windows 8 en Microsoft

De opkomst van Windows 8 en Microsoft

Microsoft zit in de lift met de aanstaande komst van Windows 8. In dit artikel wordt uitgelegd waarom Windows 8 een vernieuwd Microsoft-tijdperk inluidt.

Windows 8

Microsoft heeft Windows vernieuwd om een ​​touchscreen-interface voor tablets, pc’s en andere touchscreen-apparaten te aanschouwen. De interface waar Windows 8 omheen wordt gebouwd, is gebruiksvriendelijk en sluit aan bij hun Windows Phone-interface, die helpt bij het creëren van een uniforme ervaring op al hun apparaten. Met een uniforme ervaring kunnen consumenten zonder aarzeling of leercurve van hun Windows Phone naar hun pc gaan.

Het nieuwe tijdperk van Windows

Microsoft wil een uniforme ervaring op alle apparaten creëren; tablets, telefoons, pc’s en andere mogelijke vormfactoren. Ze hebben Windows 8 gebouwd om niet alleen op pc’s te kunnen draaien, maar ook op de hierboven genoemde apparaten. Een gemakkelijkere manier om dit te begrijpen, is dat Windows Phone 8 op dezelfde kern wordt gebouwd als Windows 8. Hetzelfde geldt ook voor Windows 8-tablets. Bedenk hoe de iPhone en iPad van Apple niet hetzelfde zijn als hun Mac-computertegenhangers. Dit zorgt voor een naadloze ervaring met veel mogelijkheden.

Een groot voordeel dat dit Microsoft en elke consument geeft, zijn meer apps. Omdat Windows Phone 8 is gebouwd op dezelfde kern als Windows 8, kunnen apps die zijn gebouwd voor Windows 8 (wat natuurlijk iedereen zal doen en wil doen) heel snel en gemakkelijk worden overgezet (omgevormd tot) naar Windows Phone 8. Wanneer Windows 8 en Windows Phone 8 uitkomen, wees binnen enkele maanden klaar voor een spervuur ​​​​van apps.

Met de manier waarop Microsoft Windows 8 bouwt, kun je gemakkelijk je apps, documenten, achtergronden, instellingen en mogelijk ook muziek en afbeeldingen synchroniseren. Stel je voor dat je een tijdje Windows 8 hebt en alles hebt ingesteld zoals jij het wilt. Nu wil je een glanzende nieuwe Windows 8-tablet of zelfs een Windows 8-laptop [they could even be both in one (see Microsoft Surface tablet)], maar stel je voor dat je al je apps opnieuw moet installeren, de instellingen moet wijzigen naar de manier waarop je ze wilt, net als op je andere pc, enz. Met de manier waarop Windows 8 door Microsoft wordt gebouwd, hoef je dat nu niet meer te doen. maak je daar geen zorgen meer over. Geweldig toch?!

Is de ervaring op elk apparaat echter goed? Ja, dat is het, en ja, dat zal het ook zijn. Windows 8 verandert het spel voor altijd vanwege de hierboven genoemde redenen, maar ook vanwege de manier waarop Windows 8 is. Het is gebouwd rond de sociale, internetwereld van vandaag. Er zijn manieren om snel, gemakkelijk en op een nieuwe manier inhoud van websites te delen, e-mails te verzenden over de website die u bekijkt, te tweeten over de site, enz. in slechts enkele seconden! Stelt u zich het gemak van een tablet voor, maar de productiviteit van een computer. Dit is Windows 8 en eerlijk gezegd begreep ik niet eens alles wat ik hier zeg totdat ik het zelf gebruikte. Toen ik het eenmaal gebruikte, zag ik meteen wat Microsoft’s Windows 8 zou kunnen en zal zijn.

De opkomst van Microsoft

Microsoft ziet de toekomst van tablets, telefoons en andere touchscreen-apparaten. Dit was essentieel voor het bouwen van Windows 8. Microsoft is echter niet alleen in opkomst vanwege Windows 8. Ze zijn in opkomst vanwege hun Xbox-platform en Zune-ervaring. Xbox wordt gebouwd met dezelfde Windows 8-interface in gedachten (Metro UI genaamd). Nogmaals, het creëren van een uniforme ervaring tussen al hun apparaten. Met de nieuwe Xbox die volgend jaar wordt uitgebracht, zal Windows 8 erop staan? We weten het nog niet, maar het is een mogelijkheid, en om je Windows voor te stellen op een videogamesysteem, wordt iedereen zeker enthousiast. Microsoft pusht al de mogelijkheden van de Xbox en Windows 8 samen (zie http://www.youtube.com/watch?v=IsA_lEOV_7M ). Stelt u zich eens voor dat u een film huurt (van Zune/Windows 8 Movies) op uw Windows 8-tablet of pc, maar nu bent u thuis en wilt u deze op uw tv bekijken. Nou, het enige wat je hoeft te doen is je Xbox aan te zetten, de film te pauzeren en op de knop te klikken/tikken om de film over te zetten naar je Xbox en voilà, je gaat nu verder met het bekijken van de film vanaf waar je was gebleven op je Xbox. Geweldig toch? Er is zoveel meer dat Microsoft op de Xbox zet, zoals Netflix, Hulu, ESPN, UFC, NFL, NHL, NBA, Xfinity onDemand, Verizon FIOS On Demand en andere tv- en filmgerelateerde apps. Microsoft zegt dat ze de controle over je tv willen overnemen. Dit is nog een andere manier waarop Microsoft stijgt.

Met hun Zune-ervaring kunt u met Microsoft films in HD huren of kopen vanaf uw Windows 8-apparaat en de Xbox. Ze bieden ook een stevige hoeveelheid muziek aan (ik luister veel naar undergroundmuziek, dus als ik dit zeg, zegt dat veel) en een abonnement dat daarbij hoort. Ze vernieuwen ook dit deel van het bedrijf en hopen beter te kunnen concurreren met iTunes, Pandora, Spotify, MOG en andere muziekdownload- en streamingdiensten (http://news.cnet.com/8301-1023_3-57446743-93/ microsoft-onthult-xbox-music/ ).

Dit alles zorgt voor een uniforme ervaring die u niet dwingt om u aan te melden bij andere services, zodat u films kunt kijken of muziek kunt streamen en downloaden.

Conclusie

Tegen het einde van dit jaar zal Microsoft alles aanbieden wat ik hierboven heb genoemd; een uniforme, geïntegreerde en naadloze ervaring op uw telefoon, tablet, pc en tv die allemaal naadloos samenwerken. Momenteel biedt niemand dit aan. Microsoft en Windows 8 zullen de eersten zijn en ze willen de bal uit het park slaan.

Voor ons consumenten betekent dit een gemakkelijkere, snellere en betere ervaring met al onze apparaten en meer mogelijkheden. We kunnen nu genieten van onze gadgets met onderlinge integratie en een tijdperk achterlaten waarin dit niet mogelijk was.

Bron: Edward Vartanessian

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie