De relevantie en het voordeel van technologie in ons dagelijks leven

De relevantie en het voordeel van technologie in ons dagelijks leven

Wat is de definitie van technologie? De woordenboekdefinitie van technologie is:

1. De toepassing van wetenschappelijke kennis voor praktische doeleinden, vooral in de industrie (dwz vooruitgang in computertechnologie)

2. Machines en apparatuur ontwikkeld vanuit de toepassing van wetenschappelijke kennis.

3. De tak van kennis die zich bezighoudt met techniek of toegepaste wetenschappen.

Het verkeerde geloof van het gebruik van technologie is dat het luiheid aanmoedigt, maar in feite is het de manier waarop we de technologie gebruiken die bepaalt of we falen of slagen. Technologie drijft iemand niet om innovatief te zijn, kansen wel. Technologie maakt alleen de innovatie mogelijk die onze kansen hebben onthuld, en wordt een enabler voor verbetering van ons leven. Zonder drive of kans wordt technologie irrelevant. Het is aan ons om de relevantie te ontdekken.

Een grotere overtuiging is dat het gebruik van technologie voor kinderen afleidend is en meer kwaad dan goed doet. In deze tijd is het aantal kinderen met toegang tot internet ongekend hoog. Dit in ons voordeel gebruiken kan zeer gunstig zijn voor de opvoeding van een kind. Er zijn meer mogelijkheden dan u kunt tellen voor e-learning websites voor computers en apps voor apparaten om de ontwikkeling van uw kind te ondersteunen. Kinderen zijn meer geneigd om hun focus te houden tijdens het spelen van een spel dan wanneer ze luisteren naar een volwassene die een les uitlegt. Kinderen met een kleine aandachtsspanne kunnen uitgebreider worden wanneer ze betrokken zijn bij een interactieve les met felle kleuren en consistente aanmoediging.

Technologie kan voordelen opleveren voor meerdere obstakels. Marktwerking is daar een voorbeeld van. Online marketing is enorm gestegen sinds de ontwikkeling van tablets en mobiele telefoons. Onderzoek is eenvoudiger geworden met draagbare apparaten en telefoonboeken of encyclopedieën zijn vrijwel niet meer aanwezig in ons dagelijks leven. Het maken van artikelen en hyperlinks om zaken te promoten is de belangrijkste manier om op de markt te komen, dankzij de eenvoud van het typen van de gewenste informatie in een zoekbalk en het indrukken van ‘zoeken’. Een ander voordeel van het gebruik van technologie is op de werkplek. Het gebruik van computers in plaats van papier en pen kan het aantal menselijke fouten aanzienlijk verminderen en een hoop tijd en geld besparen bij het herstellen van fouten. Menselijke fouten kunnen worden veroorzaakt door stress, hoge werkdruk of te veel verantwoordelijkheid. Het vergroot ook de communicatiemiddelen, wat betekent dat er in een kortere tijd een hoger volume kan worden geproduceerd.

Technologie op medisch gebied is een ander gebied dat de patiëntenzorg verder heeft verbeterd. De tijd die wordt besteed aan medische dossiers en grafieken wordt verminderd en meer tijd voor patiëntenzorg is het resultaat. Artsen en verpleegkundigen hebben gemakkelijk toegang tot de medische geschiedenis of medicatiegeschiedenis van de patiënt, wat kan leiden tot snellere diagnoses of behandelingen.

Bestond en bleef de wereld functioneel voordat de technologie werd uitgevonden? Absoluut. Het probleem is niet dat we niet zonder technologie kunnen leven. Het probleem is dat de verbeteringen en vorderingen die de technologie in de wereld heeft aangebracht, veel groter zijn dan de nadelen en ontberingen die het mogelijk heeft veroorzaakt.

Er wordt niet gezegd dat technologie het belangrijkste hulpmiddel is geworden in de loop van het onderwijswelzijn, marketingstrategieën, technische tactieken, enz. van een kind; of zelfs dat technologie ‘nodig’ is om in deze eeuw te functioneren, maar zou je niet zeggen dat het het risico waard is om de kans te krijgen om iets groters of innovatiever te bereiken?

Bron: Amanda Wagner

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie