De rijke geschiedenis van speelkaarten

De rijke geschiedenis van speelkaarten

Speelkaarten zijn al eeuwenlang een bron van amusement en spelplezier. Al honderden jaren spelen mensen ze voor de lol, gokken ze ermee en vertellen ze zelfs waarzeggerij! Ze zijn een echt internationaal en universeel bekend en erkend spel. Met letterlijk honderden variaties van spellen die gespeeld en genoten kunnen worden door een willekeurig aantal spelers, van één persoon tot een groep. Wat zijn je favoriete kaartspellen om te spelen? Er is geen twijfel dat je een directe manier kunt bedenken, sterker nog, je weet misschien wel welke kaartspellen je leuk vindt.

De geschiedenis van kaartspellen is rijk en gevarieerd en illustreert hoe veelzijdig dit oude spel werkelijk is.

Laten we eerst naar het kaartspel kijken. Een deck of pack bestaat uit 52 speelkaarten. Ze zijn samengesteld uit vier kleuren, klaveren, harten, ruiten en schoppen. Elke reeks bestaat uit genummerde kaarten en plaatjes, de nummers lopen van aas tot en met 10, en dan zijn de plaatjes boer, vrouw en heer. In de meeste spellen kan de aaswaarde als hoog of laag worden geteld, afhankelijk van de spelregels. Bij Poker en Black Jack zijn de azen bijvoorbeeld hoog.

Op de achterkant van de kaarten staat meestal een ontwerp of aangepaste afbeelding, dit hangt af van wie de kaarten heeft laten drukken. Bedrijven en casino’s laten hun eigen klantontwerpen maken. Er zijn ook traditionele sierlijke kaartontwerpen en kleuren die meestal rood, blauw of zwart zijn. Er is ook een grote verscheidenheid aan ontwerpen en thema’s voor de pakken. Zelfs bekende filmfranchises zoals Star Wars en Marvel-strips hebben hun eigen speelkaartpakken gemaakt.

In de loop van het jaar zijn er letterlijk honderden games gemaakt en van generatie op generatie doorgegeven. De traditionele kaartspellen worden allemaal nog gespeeld, zoals Poker zoals eerder vermeld. Maar er zijn ook leuke spellen zoals Solitaire, Hearts, Go-fish, Trumps en meer.

Jarenlang werden kaarten gebruikt om fortuinen te voorspellen. Waarzeggers gebruiken de kleuren en de kaarten worden uitgedeeld om de vraagsteller een kijkje in hun toekomst te geven. Of je hier nu in gelooft of niet, het lijdt geen twijfel dat het een kunst op zich is en iets dat vandaag de dag nog steeds populair is bij veel mensen.

Er wordt aangenomen dat de vier kleuren de vier seizoenen van het jaar vertegenwoordigen, en dat elke kaart een dag is. Toen je de kaarten had, komen ze op 365, wat het totale aantal dagen in het jaar is. Er zijn veel kleine feiten zoals deze die bijdragen aan de interesse en het mysterie van speelkaarten en hoe ze zo vele honderden jaren geleden tot stand kwamen.

De volgende keer dat je een pak kaarten oppakt en begint te spelen, bedenk dan hoe historisch ze werkelijk zijn. Er zijn veel boeken over dit onderwerp verschenen en voor velen is het een hobby en passie geworden. In veilinghuizen over de hele wereld gaan de oudste verpakkingen in perfecte staat voor letterlijk duizenden dollars en meer. Hoe ouder ze zijn, en als alle kaarten aanwezig zijn, kunnen ze enorme sommen geld ophalen.

Bron: Giachetti Giuseppe

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie