De risico’s van Bitcoin

De risico’s van Bitcoin

De risico’s van Bitcoin waar beleggers zich bewust van moeten zijn

Risico één – De volatiliteit van bitcoin

Iedereen weet hoe volatiel bitcoin is en wie hierin investeert zal de waarde van deze cryptocurrency behoorlijk dramatisch zien fluctueren. Tenzij u de stijgingen en dalingen van bitcoin aankunt, is beleggen in bitcoin niets voor u. Er valt weinig te winnen als u door het verlies van uw kapitaal slaperig gaat worden. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om uw discretionaire zakgeld te gebruiken om op de cryptocurrency-markt te spelen.

Wat zijn discretionaire uitgaven?

Het is geld dat wordt uitgegeven aan reizen, uit eten gaan, amusement, hobby’s en sport.

U zou het huurgeld of het geld dat is gereserveerd voor uw pensioen nooit uitgeven aan entertainment zoals een dagje uit naar de races, dus u moet dat geld ook niet gebruiken om op de cryptocurrency-markt te spelen.

Risico twee-hacking

Een bedrijf genaamd “Cryptopia”, dat een online bitcoin-handelsplatform was, had fondsen die in Bitcoin waren geïnvesteerd. Er werd gehackt en iedereen met bitcoin die met cryptopia was geïnvesteerd, verloren hun geld. Er waren enkele droevige verhalen over de grote hoeveelheid geld die sommigen verloren individuen.

Het moet worden herhaald dat u nooit cryptocurrency-geld moet spelen met fondsen die u zich niet kunt veroorloven om te verliezen of om te veel eieren in één mand te leggen, zoals veel van deze investeerders lijken te hebben gedaan.

Het andere dat ik moet toevoegen, is dat de werkelijke hoeveelheid geld die cryptopia-investeerders verliezen, waarschijnlijk schromelijk opgeblazen zal zijn vanwege de stijgende prijs van bitcoin. Als iemand $ 1.000 in bitcoin zou investeren en dit steeg in een paar jaar naar $ 10.000, alleen om het lot te verliezen. Er wordt vermeld dat deze persoon 10k heeft verloren, terwijl het in werkelijkheid slechts 1k was die ze verloren.

Risico drie-verloren wachtwoorden

Een Australische man is buitengesloten van zijn bitcoin-portemonnee omdat hij zijn wachtwoord niet eens kan onthouden. De website waar hij zijn bitcoin heeft, sluit hem permanent uit zijn portemonnee als hij tien mislukte inlogpogingen heeft gedaan. Hij heeft er acht gemaakt. Hij heeft meer dan 300k in zijn bitcoin-portemonnee.

De les hier is om uw wachtwoord op te schrijven en op een veilige plaats te bewaren.

Het andere advies is om uw portefeuille te diversifiëren, zodat als er iets vreselijk misgaat, u niet te veel verliest in één klap.

Risico vier-overheid controles

Overheden hebben de mogelijkheid om cryptohandel te verbieden; China heeft precies dat gedaan. Verschillende instanties in China hebben hun krachten gebundeld om wat zij omschrijven als “illegale” cryptocurrency-activiteit te verbieden. Dit wil niet zeggen dat andere landen dit voorbeeld zullen volgen, maar het illustreert slechts een punt dat regeringen de macht hebben om dit te doen.

Risico vijf-belasting

Twee dingen in het leven zijn zeker, de dood en belastingen. Je kunt er zeker van zijn dat de fiscus op een gegeven moment een stukje van je bitcointaart wil hebben. Of het nu in de vorm van een vermogenswinstbelasting is of de waardestijging van bitcoin. Houd er rekening mee dat als u wordt belast op de meerwaarden van uw bitcoin, het mogelijk is om belasting terug te vorderen over eventuele vermogensverliezen. Een goede accountant kan u hierin adviseren.

In welke vorm van vermogenswinst u ook belegt, er moet altijd aan worden herinnerd dat wanneer er de mogelijkheid is voor vermogenswinsten, er ook de mogelijkheid van vermogensverlies is. Investeren in cryptocurrency is riskant, daarom kan het niet genoeg benadrukt worden dat het geld dat u in bitcoin investeert geld moet zijn dat u zich kunt veroorloven te verliezen.

Bron: Robert Alan Stewart

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie