De rol van blockchain in zorgtechnologie

De rol van blockchain in zorgtechnologie

Blockchain-technologie heeft veel aandacht getrokken voor bedrijven en investeringen, maar in de gezondheidszorg moet het zijn volledige potentieel nog bereiken. De Blockchain-technologie gaat gepaard met een vraag naar revolutionaire en evolutionaire veranderingen die nog moeten worden doorgevoerd in de zorgsector. Hoogwaardige zorg is het doel van zorginstellingen en gekoppeld aan het extra voordeel van betaalbare kosten die leiden tot een op de patiënt gerichte dienstverlening.

Blockchain-technologie verwijst naar de lijst met gekoppelde digitale records. Elk record wordt opgeslagen na verificatie door elke netwerkdeelnemer, op basis van vooraf ingestelde regels. Het biedt industrieën het voordeel om processen efficiënter te maken en tussenpersonen te elimineren. Het maakt het ook mogelijk om op grote schaal data te verzamelen, op te slaan en te analyseren. In de gezondheidszorg betekent dit dat de gegevens van patiënten niet alleen permanent beschikbaar zijn, maar alleen toegankelijk zijn voor vertrouwde en geautoriseerde mensen. Hoewel informatie aan de gegevens kan worden toegevoegd, is verwijderen of kopiëren onmogelijk.

De toepassing van Blockchain biedt ook andere voordelen voor de zorgsector.

Biofarmaceutische bedrijven kunnen Blockchain gebruiken om producten te monitoren en te volgen. Andere stukjes informatie die bij de productstroom worden geleverd, zijn bepaalde biologische geneesmiddelen. Sensoren die in een zending worden gebruikt om de temperatuur van de producten te bewaken, verzenden de gegevens bijvoorbeeld naar de Blockchain, wat helpt bij het beschermen tegen ondermaatse of namaakproducten. Biofarmaceutische fabrikanten hebben ook geprofiteerd van Blockchain door interacties met regelgevers vast te leggen en vast te leggen.

Een ander voordeel van de Bockchain-technologie voor de gezondheidszorg is dat bedrijven informatie kunnen delen die is gegenereerd uit klinische onderzoeken. Gegevens over bijwerkingen en demografische gegevens van patiënten kunnen worden gedeeld met regelgevers en sponsors. Dit systeem kan het tempo verlagen waarmee toestemming wordt bijgehouden en beheerd op meerdere sites, protocollen en systemen.

Via Blockchain is het ook mogelijk om ervoor te zorgen dat verzekeringsclaims accuraat zijn, terwijl frauduleuze claims worden voorkomen, wat vooral belangrijk is in Medicaid en Medicare, waar betalingen tussen betalers, federale overheden, providers en banken plaatsvinden. De technologie maakt het mogelijk om een ​​slim contract op te stellen dat het bewijs van arbitrage laat zien.

De industrie beweegt zich van de hysterie van Blockchain naar de realiteit van de transformatie en kansen die het kan creëren. Het is aan te raden voor belanghebbenden in de gezondheidszorg om Blockchain volledig te adopteren, omdat het misschien niet ten goede komt aan de weinige organisaties die er afzonderlijk in investeren. Veranderingen en transformaties hebben misschien meer tijd nodig om wortel te schieten, maar op de lange termijn zijn ze de moeite waard.

Bron: Ann G. Davis

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie