De rol van technologie in het onderwijs

De rol van technologie in het onderwijs

In het huidige tijdperk waarin we leven, is technologie een belangrijk onderdeel geworden. Elke dag is er een nieuwe gadget of software die het leven gemakkelijker maakt en de technologie en software verbetert die al bestaat. Het leven gemakkelijker maken is echter niet de enige rol die technologie in ons leven speelt.

Technologie speelt een steeds grotere rol in het onderwijs. Naarmate de technologie vordert, wordt het gebruikt om studenten van alle leeftijden in het leerproces te laten profiteren.

Technologie die in de klas wordt gebruikt, helpt studenten het materiaal te absorberen. Omdat sommige mensen bijvoorbeeld visuele leerlingen zijn, kunnen projectieschermen die aan computers zijn gekoppeld, studenten in staat stellen hun aantekeningen te zien in plaats van alleen maar naar een docent te luisteren die een lezing geeft.

Software kan worden gebruikt om het lesprogramma aan te vullen. De programma’s bieden studievragen, activiteiten en zelfs tests en quizzen voor een klas die studenten kunnen helpen om buiten het klaslokaal te blijven leren.

Technologie is ook onderdeel geworden van veel leerplannen, zelfs buiten computer- en technologielessen. Studenten gebruiken computers om presentaties te maken en gebruiken internet om onderwerpen voor papers en essays te onderzoeken.

Studenten leren ook de beschikbare technologie te gebruiken in computer- en technische lessen. Dit zorgt ervoor dat ze na hun afstuderen de technologie in een werkomgeving kunnen gebruiken, waardoor ze mogelijk een voorsprong hebben op iemand die in hun eigen schoolomgeving geen toegang had tot een bepaalde technologie of software.

Naarmate de technologie vordert, hebben studenten betere toegang tot onderwijsmogelijkheden zoals deze. Wanneer er iets nieuws en “beter” wordt onthuld, wordt de “oudere” technologie betaalbaarder, waardoor deze kan worden gebruikt in onderwijsomgevingen, zelfs wanneer scholen een krap budget hebben.

De technologie is ook gevorderd om kinderen te helpen nog voordat ze naar school zijn gegaan. Educatieve videogames en -systemen voor jonge kinderen helpen hen zich voor te bereiden op school en in sommige gevallen een voorsprong te krijgen op hun opleiding.

Er zijn mensen die zeggen dat kinderen “verwend” worden door technologie. In plaats van bijvoorbeeld een lange kolom met getallen in hun hoofd te kunnen optellen, wenden ze zich tot een rekenmachine. Ongeacht deze argumenten is technologie een belangrijk onderdeel van de huidige samenleving. Door het in het klaslokaal op te nemen, zullen studenten beter toegerust zijn om van het klaslokaal naar de werkplek te gaan.

Bron: Paul Steinberg

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie