De Samsung S5620 Monte – Een overzicht

De Samsung S5620 Monte – Een overzicht

Samsung lijkt uit te blinken als het gaat om het produceren van telefoons in het lagere tot middenbereik van de mobiele markt. Ze zetten die trend voort met de introductie van de Samsung Monte, een toestel dat niet alleen een echte winnaar zou moeten blijken te zijn onder zijn tegenhangers, maar ook op de tenen zou moeten lopen op enkele van de beschikbare smartphones.

Het is niet alleen het strakke en stijlvolle uiterlijk van de Samsung Monte die fans zal winnen. Qua gebruiksgemak is de telefoon een genot om te gebruiken. Dit is mede te danken aan de TouchWiz-gebruikersinterface. Hoewel Samsungs nieuwste aanbod, Bada, bijna voor de deur staat, blijft TouchWiz een bewezen en uitstekend systeem. Versie 2.0 is ingebouwd in de Monte, en gebruikers van eerdere versies zullen vertrouwd zijn met de lay-out van 3 homescreens. U kunt eenvoudig tussen deze Homescreens navigeren door eenvoudig met uw vinger naar links of rechts te vegen. Widgets zijn de focus van het hoofdscherm, waardoor de gebruiker dit kan aanpassen en plaatsen waar ze maar willen op deze pagina. Een multitasking-faciliteit is ook inbegrepen, wat betekent dat de gebruiker meer dan één bewerking tegelijk kan uitvoeren, en een eenvoudige taakmanager stelt u in staat om bij te houden welke functies worden uitgevoerd. Een ander kenmerk dat op eerdere modellen populair is gebleken, is de “Smart Unlock”. Hierdoor kan de handset worden ontgrendeld of kan zelfs een app worden gestart of een contact rechtstreeks vanuit het vergrendelde scherm worden gebeld door simpelweg een vooraf bepaalde letter op het scherm te tekenen, een handige functie waarvan het verbaast dat andere fabrikanten er nog niet op zijn ingegaan .

De Samsung Monte is volledig connected wat betreft online materiaal. U kunt onderweg op de hoogte blijven dankzij de 3G- en EDGE-connectiviteit, en de toevoeging van WiFi betekent dat surfen op internet nog gemakkelijker is als u zich binnen het bereik van uw eigen WiFi-netwerk of een openbaar beschikbaar netwerk bevindt. Hand in hand met webconnectiviteit gaat sociaal netwerken, en de Monte zal een legioen jongere telefoonklanten aanspreken dankzij de vooraf geïnstalleerde widgets voor Facebook en Twitter. Er is zelfs een app beschikbaar om het uploaden van materiaal naar dergelijke sites te vergemakkelijken, tot en met het vergroten of verkleinen van afbeeldingen. De vooraf geïnstalleerde webbrowser is een indrukwekkende aangelegenheid, die zoomen met één vinger en flitsondersteuning mogelijk maakt. Bluetooth en Micro USB zorgen voor een gemakkelijke overdracht van gegevens tussen vergelijkbare apparaten of thuiscomputerapparatuur.

De Samsung Monte zal in de zomer van 2010 een erg populaire telefoon worden. Het opvallende uiterlijk en de geweldige connectiviteit zijn de echte pluspunten, en de prijs zal bijna iedereen aanspreken.

Bron: Emma Rosher

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie