De sleutels tot succesvolle financiële gesprekken als u verloofd bent

De sleutels tot succesvolle financiële gesprekken als u verloofd bent

Hoewel geld een belangrijke oorzaak is van huwelijksproblemen, bleek uit een recent onderzoek van Ameriprise dat bijna zeven op de tien stellen zeggen dat ze een goede financiële communicatie hebben. Voordat de huwelijksplanning in een hogere versnelling komt, moet u een prioriteit maken van gesprekken over uw financiën. Door vandaag de tijd te nemen om over geldzaken te praten, kan een solide basis worden gelegd voor uw collectieve toekomst. Gebruik de volgende zes principes om uw geldgesprekken te leiden:

1. Ruimdenkende. Deel om de beurt uw visie op geldbeheer als getrouwd stel. Luister goed naar wat uw toekomstige partner zegt dat belangrijk voor hem of haar is. Erken uw verschillen en bouw voort op uw sterke punten. Als uw verwachtingen niet overeenkomen, probeer dan een compromis te vinden. Sommige stellen omzeilen gesprekken over geld om gevoelens van pijn, angst, woede of wroeging te vermijden. Door er een gewoonte van te maken om regelmatig te communiceren, kunt u verhitte discussies voorkomen en kunt u ervoor zorgen dat u financieel op één lijn zit voordat u door het gangpad loopt.

2. Eerlijkheid. Financiële geheimen kunnen vertrouwen vernietigen. Deel de details van uw financiële geschiedenis en huidige situatie als u dat nog niet heeft gedaan. Je toekomstige echtgenoot verdient het om te weten of je studieschuld afbetaalt, of dat je in het verleden financiële fouten hebt gemaakt (en hoe je deze hebt rechtgezet). Maak ook het goede nieuws bekend. Maak details bekend over spaargeld dat u hebt weggestopt of een familietrust die u helpt uw ​​inkomen aan te vullen, zodat u allebei weet waar u aan toe bent.

3. Vooruit denken. Nadat u uw huidige situatie en geschiedenis hebt gedeeld, kunt u uw doelen voor de toekomst bespreken. Wees open over wat je dromen zijn, maar wees bereid om compromissen te sluiten. Hoewel je het niet over alles eens hoeft te zijn, kun je met gedeelde doelen (een huis kopen, sparen voor de universiteit als je ervoor kiest om kinderen te krijgen, pensioen, enz.) de krachten bundelen om te sparen en krijg je een routekaart voor uitgaven.

4. Medewerking. Om miscommunicatie als pasgetrouwden te voorkomen, bespreek en wijs de verantwoordelijkheid voor financiële rollen toe. Is een van jullie beter in het controleren van online rekeningen en het betalen van rekeningen? Staat u beiden ingeschreven op een pensioenrekening en profiteert u maximaal van de werkgeversbijdragen? Wie is het eerste aanspreekpunt voor uw financieel adviseur, fiscalist of estate planner? Twee is beter dan één als je financiële taken kunt verdelen en veroveren, maar zorg ervoor dat je allebei op de hoogte bent van belangrijke beslissingen en geldzaken.

5. Zorgvuldigheid. Als je eenmaal getrouwd bent, maak er dan een prioriteit van om je financiële documenten bij te werken. Het vergt discipline, maar als u deze huishoudelijke taken meteen uitvoert, bent u beschermd voor het geval er iets onverwachts gebeurt. Verschillende stappen om te overwegen:

• Werk financiële rekeningen, verzekeringspolissen en creditcards bij met eventuele naamswijzigingen en voeg indien nodig uw echtgenoot toe als eigenaar en begunstigde aan die rekeningen.

• Overweeg om uw bankrekeningen samen te voegen als dit zinvol is voor uw situatie.

• Actualiseer of schrijf uw testament en boedelplan om uw collectieve wensen weer te geven.

• Pas uw belastinginhouding aan, zodat het juiste bedrag op uw salaris wordt ingehouden nu u getrouwd bent. Raadpleeg uw belastingadviseur voordat u wijzigingen aanbrengt.

• Kies uw zorgverzekering. Als uw beide werkgevers een ziektekostenverzekering aanbieden, evalueer dan zorgvuldig uw dekkingsopties en premies voor de beste pasvorm.

Zoals de meeste dingen die het waard zijn om te bereiken, kost de voorbereiding op een leven lang financiële compatibiliteit werk. Als u en uw toekomstige echtgenoot zich kunnen binden aan dezelfde geldwaarden, kan dit u helpen een solide financiële basis te leggen.

Bron: Scott D. Serfass

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie