De superrijken onder ons

De superrijken onder ons

Onlangs kwam er een artikel op internet met een lijst van Bloomberg en Wikipedia met de tien rijkste mensen die momenteel in de Verenigde Staten zijn. De rijkste was Jeff Bezos van Amazon met de lijst die zegt dat hij $ 114 miljard heeft op 55-jarige leeftijd, maar andere lijsten zeggen dat hij $ 170 miljard heeft. De laatste op de lijst van tien was de voormalige vrouw van Jeff Bezos met $ 36 miljard die ze ontving in een echtscheidingsconvenant.

De lijst bevat ook mensen die al lang als de rijkste of een van de rijkste mensen in de Verenigde Staten of zelfs de wereld worden vermeld, zoals Bill Gates en Warren Buffet. Andere oprichters van techgiganten waren Mark Zuckerberg, Larry Ellison, Larry Page, Sergay Brin en Steve Balmer. Een paar mensen hadden hun geld geërfd, zoals drie Waltons die hun geld ontvingen van het Walmart-imperium. Michael Bloomberg en Charles Koch werden vermeld als degenen die hun geld hadden verdiend, en Julia Koch had haar miljarden geërfd.

De lijst zei dat de Verenigde Staten 34 mensen huisvesten met een nettowaarde van $ 10 tot $ 40 miljard. Er zijn meer dan 300 mensen die naar verluidt tussen de 4 en 10 miljard dollar hebben. De Verenigde Staten hebben blijkbaar minstens 600 miljardairs. Dat is zoveel geld dat wordt beheerd door een relatief kleine groep mensen.

Bill Gates werd ooit geïnterviewd toen hij de rijkste persoon ter wereld werd nadat hij het jaar ervoor de op een na rijkste was geweest. Hem werd gevraagd waarom of hoe dat gebeurde. Hij zei dat hij vermoedde dat hij niet genoeg geld had weggegeven. De superrijken geven veel geld weg, maar ze zouden zoveel meer kunnen weggeven aan degenen die echt in nood zijn. Wie heeft er zoveel miljarden dollars nodig? Het moet op zijn minst gedeeltelijk een kwestie zijn van macht, controle en wat hebzucht.

Een miljoen dollar lijkt voor de meeste mensen onbereikbaar, en toch worden er regelmatig honderden miljonairs gecreëerd. Een miljoen dollar lijkt in sommige opzichten misschien niet genoeg, vooral voor degenen die tientallen of honderden miljoenen hebben. Deze mensen hebben echte vrijheid om te besteden zoals ze willen en om vrijwel alles te doen wat ze willen. Geld is geen beperking zoals het is voor zoveel mensen in de wereld van vandaag.

Veel immigranten hebben het na jaren van hard werken en zwoegen erg goed gedaan in de VS. Dat was het geval voor een klein handjevol Japanners en hun kinderen van Amerikaanse staatsburgers die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden opgesloten in de Amerikaanse concentratiekampen die waren opgezet om hen te huisvesten als straf voor hun etniciteit. Ze waren niet schuldig aan enige misdaad en hadden geen kwaad gedaan. Het racisme en de vooroordelen van die tijd zorgden ervoor dat ze onnoemelijke ontberingen en ellende leden.

Toch hebben de meesten van hen de moeilijkheden die ze moesten dragen, doorstaan ​​en overwonnen. Hoewel er onder deze groep mensen misschien geen miljardairs zijn, zijn er wel miljonairs. Ze hebben niet de allerhoogste inkomensniveaus van de bevolking bereikt en behoren tot de tien rijkste mensen, maar sommigen hebben ongelooflijk veel succes geboekt, gezien de behandeling die ze tijdens de oorlog hebben gekregen. Tegenslag overwinnen was moeilijk, maar belangrijk. Het kan gedaan worden.

Er zijn armen onder ons. Elke dag zie je daklozen of minder bedeelden op straat bedelen voor een paar dollar of wisselen om eten of andere dingen te kopen. Helaas geven ze maar al te vaak hun geld uit aan tabak of alcohol. Iedereen heeft geld nodig in een of andere vorm. De meesten verdienen het geld dat ze hebben, maar sommige mensen moeten erom bedelen.

Terwijl een klein aantal mensen een groot deel van de rijkdom van de wereld in handen heeft, is er ruimte voor mensen om een ​​comfortabel bestaan ​​voor zichzelf te verwerven. Het betaamt ons allemaal, rijk of arm, om de minder bedeelden de hand te reiken. Er zijn zoveel mensen in de wereld die hulp nodig hebben.

Bron: Irene Mori

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie