De taak van een Android-ontwikkelaar begrijpen

De taak van een Android-ontwikkelaar begrijpen

Android-ontwikkelaars ontwikkelen apps voor Android-telefoons. Deze telefoons draaien op het Android-besturingssysteem en kunnen applicaties downloaden. De apps maximaliseren het nut van smartphones. Er zijn nu veel toepassingen, elk met een unieke set functies. Dit kunnen games, kaarten of GPS-mogelijkheden zijn. Het aantal apps op de markt neemt toe, omdat ontwikkelaars zo nu en dan nieuwe maken. Android-ontwikkelaars werken mogelijk onder een Android-ontwikkelingsbedrijf, maar sommigen werken onafhankelijk en gebruiken hun eigen middelen.

Android-telefoons, zoals iPhones, zijn tegenwoordig populair geworden. Mensen gebruiken hun mobiele gadgets niet alleen voor communicatie. Tegenwoordig gebruiken ze hun telefoons om games te spelen of zelfs om bestanden van internet te downloaden. Android concurreert met iOS van Apple. De iPhones van Apple evolueren ook, zowel wat betreft functies als het aantal applicaties dat op de markt beschikbaar is. Er zijn ook app-ontwikkelaars van de iPhone, die ofwel voor een iPhone-ontwikkelingsbedrijf werken of zelfstandig werken. Android- en iPhone-producenten verbeteren de functionaliteit van smartphones en vergroten ook de concurrentie tussen Android en Apple iOS.

Android-ontwikkelaars maken een enorm scala aan apps. Populaire zijn Angry Birds, Skype, YouTube Mobile, The Weather Channel, Facebook Mobile, enzovoort. Applicatiemakers kwamen met nieuwe creaties, waarvan sommige populair werden. Veel hiervan zijn spellen, zoals Bubble Breaker, Super Slot, Sudoku, Space War en Pieces.

Applicaties ontwikkelen is een zware klus. Android-ontwikkelaars werken meestal niet alleen, maar werken samen met programmeurs. Complexe apps kunnen maanden in beslag nemen en vereisen meer dan één programmeur. Aan de andere kant kan alleen een expert eenvoudige maken met beperkte mogelijkheden. Het maken van applicaties vereist het gebruik van de code voor de ontwikkeling van Android-apps, die online beschikbaar is.

Dit proces omvat veel programmeren, dus makers moeten bekwaam zijn in het gebied. Niet iedereen die goed is in programmeren, kan echter onmiddellijk wennen aan de programmeertaal die wordt gebruikt bij het maken van applicaties. Ontwikkelaars met verschillende vaardigheden kunnen gebruikmaken van SDK of API, die hen de tools bieden om programma’s te schrijven. Deze tools geven toegang tot de basisprincipes van het maken van applicaties. Hoewel je geen programmeertalent hoeft te zijn, moet je om te beginnen wel een programmeerervaring hebben. Het voordeel van SDK of API is dat het iedereen verlost van de ingewikkelde details van functies en interface.

De SDK of software development kit is in 2007 uitgebracht door het Android Development Team. Het is verbeterd en geworteld in het Java Development Platform. Dat betekent dat programmeurs die Java gewend zijn zich op hun gemak moeten voelen met SDK, dat draait op Windows, Apple en Linux OS. De softwareontwikkelingskit moet gemakkelijk te verkrijgen zijn, want deze is online beschikbaar.

Aan de andere kant kunnen degenen die niet veel programmeervaardigheden hebben, toch een producent worden door de App Inventor te gebruiken. Deze webgebaseerde tool, geïntroduceerd in juli 2010, is beschikbaar voor iedereen die Android-app-maker wil worden. Dit is eigenlijk gemaakt voor amateurs. Met zijn visuele ontwikkelingsinterface zou het ontwerpen van applicaties minder lastig moeten zijn.

Bron: Cedric P Loiselle

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie