De toekomst van Blockchain-technologie

De toekomst van Blockchain-technologie

Wat is Blockchain?

De term blockchain is de afgelopen jaren in tal van sociale en zakelijke gesprekken gebruikt en iedereen lijkt te hebben gehoord over blockchain-technologie, maar een meerderheid van de bevolking heeft eigenlijk geen idee wat het eigenlijk betekent.

Om ons duidelijk te maken wat blockchain-technologie eigenlijk betekent, kunnen we u een kort overzicht geven van de geschiedenis van hoe de transactie van geld is geëvolueerd. Historisch gezien waren er bij het uitwisselen van waardevolle spullen tussenpersonen die als enige doel hadden om de authenticiteit van beide partijen vast te leggen en vertrouwen tussen hen op te bouwen. Momenteel staan ​​deze tussenpersonen bekend als banken. Het gebruik van banken en makelaars is in de loop van de tijd doorgegaan en met de opkomst van digitale activa zoals aandelen, elektronisch geld en intellectueel eigendom is de behoefte aan een veiligere methode ontstaan. Dit komt omdat digitale activa meestal bestanden op een computer zijn die daarom kwetsbaar zijn voor manipulatie en diefstal. Het gebruik van de blockchain-technologie stelt partijen dus in staat om open en transparant te handelen en ervoor te zorgen dat de uitwisseling veilig en efficiënt is.

De toekomst van Bitcoin

Blockchain heeft het vermogen om de financiële sector volledig te ontwrichten op dezelfde manier waarop sociale media de reguliere media ontwrichtten of op dezelfde manier waarop Netflix Blockbuster-films vernietigde. Blockchain-technologie heeft het potentieel om te worden gebruikt als een platform dat financiële diensten biedt aan iedereen aan de kant van de wereld, inclusief mensen in ontwikkelingslanden die mogelijk geen toegang hebben tot traditionele bankdiensten en die de tarieven die nodig zijn om grote transacties te doen niet kunnen betalen . Deze technologie heeft het potentieel om grote doorbraken te bewerkstelligen in bijna alle grote industrieën die gewoonlijk worden gemanipuleerd door grote bedrijven.

Het gebruik van Blockchain-technologie in het onderwijs

Blockchain-technologie in het onderwijs kan worden gebruikt om erachter te komen welke studenten de beurzen echt nodig hebben en degenen die het kunnen betalen. Dit komt omdat een paar studenten het systeem hebben omzeild en financiering hebben gekregen. Dit zou uiteindelijk nadelig zijn voor de behoeftige studenten die uiteindelijk uitvallen of veel schulden opbouwen waardoor ze bijna moeten werken.

Ten slotte kan een groot deel van de bevolking momenteel hun kop in het zand verbergen omdat ze willen dat blockchain verdwijnt, maar dit stukje technologie gaat absoluut nergens heen. In de nabije toekomst zullen we allemaal handelen met blockchain als onderdeel van onze dagelijkse activiteiten, onze achterkleinkinderen zullen lezen over geld en geldautomaten, net zoals we lezen over ruilhandel en goud. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat we zo snel mogelijk op de kar springen en aangepast worden voordat we gedwongen worden ons aan te passen.

Bron: Brian Saoyo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie