De toekomst van productie

De toekomst van productie

Van het vangen van een ritje tot het krijgen van onmiddellijke medische hulp, smartphones hebben de manier waarop mensen leven en hun dagelijkse taken uitvoeren volledig veranderd. Op een vergelijkbare manier hebben de snelle evolutie van de bedrijfstechnologie en de productiemiddelen de productie getransformeerd. Innovatieve bedrijven als Tesla zijn het beste voorbeeld van hoe technologie de schijnbaar onmogelijke ideeën kan verwezenlijken en onze kijk op de werkelijkheid kan veranderen. Moderne voedselverwerkingsapparatuur, robotica, sensortechnologie en slimme machines vallen niet minder op.

Er is iets dat fabrikanten ertoe aanzet om voortdurend manieren te zoeken om de efficiëntie en wendbaarheid te verbeteren. Het beheersen van marktvolatiliteit is een van de grootste uitdagingen waarmee fabrikanten tegenwoordig worden geconfronteerd. Om deze uitdaging met succes aan te gaan, hebben productieleiders een goede combinatie van snelheid, wendbaarheid en reactievermogen nodig. De eigenschap wendbaar en responsief te zijn, kan bedrijven ook helpen om met een aantal uitdagingen om te gaan, bijvoorbeeld fluctuerende grondstofkosten.

De meeste succesvolle bedrijven richten zich op het verbeteren van productieprocessen en het versterken van klantrelaties. Kleine bedrijven besteden zelfs meer aandacht aan het voldoen aan de eisen op het gebied van maatwerk en het verbeteren van de productiviteit. Ongeacht de grootte van een bedrijf, heeft de fabrikant moeite om de capaciteitsbenutting te maximaliseren en jaarlijkse kostenbesparingen te realiseren. Het zorgvuldig implementeren van innovatieve productieoplossingen is de enige manier om deze doelstellingen te bereiken.

Industriële automatiseringstechnologie geeft aan dat er nooit een tekort is aan kansen om te groeien en winstgevend te blijven. Een bedrijfsmanager moet strategische kansen en technologieën identificeren die het grootste winstpotentieel kunnen bieden. Het is ook belangrijk dat een nieuwe oplossing in overeenstemming moet zijn met de onderscheidende kenmerken en kerncapaciteiten van een bedrijf.

Het is zeer waarschijnlijk dat in het jaar 2020 bedrijfseigenaren in elke branche miljoenen dollars zullen hebben geïnvesteerd in een breed scala aan automatiserings- en fabricagetechnologieën. Nanofabricage, 3D-printen, kunstmatige intelligentie, slimme machines en het Internet of Things (IoT) zullen de toekomst domineren.

Investeringsbeslissingen kunnen afhangen van de prioriteiten en doelstellingen van een bedrijf, marktomstandigheden en prognoses. De introductie van nieuwe technologieën is onderworpen aan een grondige kosten-batenanalyse. De manier waarop een kosten-batenanalyse wordt uitgevoerd, kan per branche verschillen.

Automatiseringstechnologieën zoals robotlassen, slimme sensoren, kwaliteitscontrolesystemen, metaalfabricage, magnetische inspectie en materiaalbehandelingsapparatuur kunnen bedrijven helpen de volgende doelstellingen te bereiken:

  • Hoge productiviteit

  • Verbeterde beschikbaarheid van gegevens

  • Sneller reageren op de verwachtingen van de klant

  • Productieflexibiliteit

  • Verbeterde medewerkersbetrokkenheid

Kleine bedrijven moeten leren hoe ze automatisering kunnen implementeren en de productiviteit op een kosteneffectieve manier kunnen verbeteren. Het succes in de maakindustrie hangt nu grotendeels af van hoe efficiënt een bedrijf zich kan aanpassen en aan de marktverwachtingen kan voldoen.

Bron: Basharat K

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie