De toekomst van VOIP Wat staat ons te wachten in 2008?

De toekomst van VOIP Wat staat ons te wachten in 2008?

Voice over Internet Protocol (VoIP) heeft de manier waarop mensen communiceren veranderd, en de meeste mensen die erover hebben gehoord of het hebben gebruikt, zijn het daarmee eens. VoIP heeft het mogelijk gemaakt om spraakpakketten via internet te verzenden in plaats van te communiceren via openbare geschakelde telefoonnetwerken (PSTN). Met al zijn succes en de overstap naar breedband, overstap naar switches, betere geluidskwaliteit en verbindingen, waar moet VoIP heen?

1. Zoek om te beginnen naar VoIP om snel te evolueren in de mobiele industrie, zoals het al heeft gedaan met vaste telefoons. Verwacht wordt dat de gebruikers van de derde generatie (3G) tegen het einde van het jaar meer dan 230 miljoen zullen bereiken. Zoek naar interessante nieuwe headsets die ook voor buzz zorgen, zoals de 3G-headset van Apple die uitkomt.

2. Kijk uit naar VoIP om de integratie in web 2.0-interfaces zoals eBay (eigenlijk verkoopt Skype), Facebook en Myspace voort te zetten. VoIP zal blijven zoeken naar nieuwe manieren om vergelijkbare websites te verbeteren, of het nu veilingsites, sociale netwerksites of blogs zijn. De mogelijkheid om ongewenste oproepen te blokkeren en privacy is een andere factor die kan leiden tot succes voor de integratie van VoIP. Mensen moeten het gevoel hebben dat ze de touwtjes in handen hebben en geen storende gesprekken willen.

3. De integratie van VoIP op plaatsen die voor mensen handiger zijn om
toegang krijgen, zoals in webbrowsers, is een andere innovatie om naar te zoeken. Plug-ins, of
een ad-on voor browsers die verbeterde inhoud mogelijk maken, kan mensen in staat stellen om verbinding te maken met hun VoIP-telefoon waar ze hun computer het vaakst gebruiken voor online activiteiten. Macromedia heeft aangekondigd dat een flash-plug-in een Session Initiation Protocol-client (SIP-client) zal bevatten, zodat het:
nog gemakkelijker voor websites om SIP-applicaties te maken. Mensen houden van webinterface-interactie om handig en nuttig te zijn, daarom zijn VoIP-plug-ins de juiste keuze.

4. Mobiele applicaties zullen VoIP in 2008 opvallen, zoals met Google’s Android, dat een open source mobiel platform krijgt en de applicatie Bonanza die Google op de markt gaat brengen. Google heeft ontwikkelaars aangemoedigd om applicaties voor zijn besturingssysteem te maken en er zijn al enkele bèta’s gemaakt.

5. De meeste van de nieuwere Nokia-telefoons (de E- en N-series zoals de E51) hebben ingebouwde SIP-clients en ook WIFI in de telefoons. Dit betekent dat iedereen die een van deze telefoons koopt, VoIP naast zijn mobiele service kan gebruiken wanneer hij zich in een WIFI-hotspot bevindt.

6. Zoek naar VoIP in gaming terwijl gamers online blijven en met elkaar communiceren. Skype heeft aangekondigd dat het samenwerkt met Sony op zijn PSP-systemen om VoIP-bellen met SkypeIn en SkypeOut mogelijk te maken.

Met al deze nieuwe trends, toepassingen en ontwikkelingen om naar uit te kijken, is VoIP niet vertraagd, zoals sommigen zouden zeggen. Het blijft zich ontwikkelen en bespaart bedrijven, callcenters en consumentengeld, terwijl het de kwaliteit en functies blijft verbeteren.

Bron: Joe Fanning

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie