De toekomst vraagt ​​om Swift: een geheel nieuwe programmeertaal voor iOS-apps

De toekomst vraagt ​​om Swift: een geheel nieuwe programmeertaal voor iOS-apps

Een mobiele app laten ontwikkelen is geen rocket science meer. Een vertrouwde ontwikkelingspartner en geweldige programmeertaal zoals Swift helpen je een app te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd. Het enige dat u dus nodig hebt, is het kiezen van een dynamische programmeertaal die u helpt bij de agile ontwikkeling van uw applicatie en die u door enkele eenvoudige stappen helpt. Hoewel de twee krachtigste talen voor de ontwikkeling van iOS-apps Objective C++ en Swift zijn, zijn er bepaalde tot nadenken stemmende feiten waardoor laatstgenoemde een voorkeursoptie is voor zowel u als de ontwikkelaars. Erachter te komen waarom.

#1 Snel en krachtig

Swift-programmeertaal is met opzet snel gemaakt met behulp van de LLVM-compiler en biedt daarom hoge prestaties. Het is de volgende taal van C en Objective C, waarvoor het is gekoppeld aan primitieven op laag niveau, zoals typen, operators, objectgeoriënteerde functies of stroomregeling. Al deze helpen de ontwikkelaars om de gewenste prestaties te krijgen.

#2 Eenvoud van syntaxis

Terwijl het belangrijkste doel van ontwikkelaars die heel veel projecten in de rij hebben, is om een ​​zeer toegankelijke taal met veel functies te krijgen om het hen gemakkelijker te maken. De Swift-code is voor hen een groot pluspunt omdat deze extreem kort is. Minder code betekent ook een betere leesbaarheid en minder kwetsbaarheid voor fouten.

#3 Eenvoudig aanpassingsvermogen

Het gebruik van Swift biedt u de interoperabiliteit van Objective C. U kunt nieuwe apps bouwen met Swift-code, met gebruiksklare functies en intuïtieve functies. Omdat het de lichtgewicht en compacte programmeertaal is met minder codering, is het helemaal niet omslachtig en gemakkelijk te adopteren, zelfs voor beginnende ontwikkelaars.

#4 Ondersteuning voor dynamische bibliotheken

Er is ondersteuning voor dynamische bibliotheken in Swift, in tegenstelling tot Objective C. Met andere woorden, dit vermindert de complexiteit in de ontwikkeling en verkleint de grootte van de app, wat de downloadsnelheid op de mobiele apparaten versnelt.

#5 Gebruikt in Linux-omgevingen

Swift wordt geleverd met een volledige set van mogelijkheden die nodig zijn voor het ontwikkelen van apps voor meerdere platforms, dat wil zeggen apps op basis van iOS en Linux. Zelden gevonden in andere programmeertalen, kan het worden gebruikt in Linux-omgevingen.

#6 Minder coderen

De verminderde codering in Swift is voornamelijk te danken aan de ondersteuning voor functies van een hogere orde. Het wordt geleverd met veel functies die ongebruikelijk zijn in elke andere programmeertaal, zoals geneste en anonieme functies, idiomen en sluitingen. Deze helpen bij het maken van eenvoudige uitdrukkingen in slechts een korte regel. Bovendien vermindert Swift ook de hoeveelheid code die wordt gebruikt voor het maken van repetitieve instructies of het manipuleren van strings.

Hoewel de iOS 11-versie uit is, wat het resultaat is van te veel iteraties na versie 10, is het ook voor jou tijd om je voor te bereiden met een handigere, lichtere en completere taal voor de ontwikkeling van iOS-apps. Dankzij de nieuwe taal Swift en zijn krachtige functies, waar de ontwikkelaars naar op zoek zijn. Met deze bovengenoemde belangrijke voordelen is het de meest potentiële programmeertaal geworden die in de toekomst de voorkeur heeft voor het bouwen van meeslepende, klantgerichte en intuïtieve applicaties.

Bron: Rob Stephen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie