De top 3 websites voor videostreaming: de beste alternatieven voor kabel-tv

De top 3 websites voor videostreaming: de beste alternatieven voor kabel-tv

De meeste mensen aarzelen om hun kabel-tv-abonnement stop te zetten omdat ze zich zorgen maken over het missen van hun favoriete programma’s. Dit zou echter geen probleem moeten zijn, aangezien er een aantal alternatieven zijn voor kabeltelevisie-abonnementen. Sommige mensen kijken naar afleveringen op YouTube (hoewel een paar dagen oud). Anderen gaan online en proberen websites te vinden die gratis livestreaming van hun favoriete tv-programma’s aanbieden.

Ja, livestreaming is het populairste alternatief voor kabel-tv. Degenen die zijn wonderen hebben ontdekt, zweren dat het de meest praktische vervanging is voor een kabeltelevisie-abonnement. Velen zijn echter nog steeds behoorlijk in de war over wat livestreaming echt te bieden heeft. Als je weet wat er gebeurt als je live video’s (of audio) streamt, kun je begrijpen wat livestreaming betekent.

Een livestream verwijst naar multimedia (zoals een video) die continu aan u wordt geleverd via een webserver. Zelfs als de video nog steeds op uw computer wordt afgeleverd, kunt u de inhoud ervan al zien. En je hoeft niet de hele inhoud te downloaden om het te kunnen bekijken. Je kunt de video of audio direct afspelen.

Om je favoriete programma’s via live streaming websites te kunnen bekijken, heb je een goede en stabiele internetverbinding nodig. Daarnaast moet u ook een zelfstandige speler of een plug-in voor uw webbrowser hebben. U vindt online sites waarmee u gratis een speler kunt downloaden. U kunt zelfs kiezen uit de meest populaire: Adobe Flash Player, Apple’s QuickTime, Microsoft Windows Media en RealPlayer. Zorg ervoor dat de videocodex op uw pc of Mac up-to-date is, zodat u elk videoformaat kunt afspelen.

De volgende stap is het vinden van een goede website voor het streamen van video’s. Er zijn veel van deze sites, dus u moet wat tijd nemen om uw opties te bestuderen. Je hebt misschien gehoord van Hulu, Netflix en Ubuntu. Dit zijn slechts drie van de meest populaire streamingsites. Ontdek welke het beste voor u werkt:

• Hulu – op deze website voor livestreaming kunt u naast uw favoriete tv-programma’s ook films en muziekvideo’s met volledige functionaliteit bekijken. Je hebt Adobe Flash Player nodig om video’s van Hulu te streamen. Nadat u de website heeft geopend, vindt u ingesloten videospelers. Kies degene met het tv-programma of de film die u wilt bekijken. Live streaming van Hulu wordt gratis gemaakt dankzij korte advertenties die van tijd tot tijd op de video’s verschijnen.

• Netflix – beschouwd als de leider in de internettelevisienetwerkindustrie, wordt Netflix gebruikt door miljoenen kijkers uit verschillende landen. Met de functie Direct kijken kunt u uw favoriete programma’s en films bekijken, waar u ook bent, zolang u maar bent verbonden met internet. Het eerste dat u hoeft te doen, is uw Netflix-ready apparaat voorbereiden en aansluiten op uw tv. Controleer uw draadloze internettoegang en zorg ervoor dat deze goed is. Nadat je de Netflix-applicatie hebt geopend, geeft je apparaat een reeks instructies weer die je moet volgen om de toegangscode te krijgen die je nodig hebt. Zodra je de code hebt ontvangen, start je de Netflix-website en voer je de code in. Binnen enkele minuten kunt u achterover leunen, ontspannen en genieten van uw favoriete tv-programma of film.

• Ubuntu – hoewel het vooral bekend staat als een besturingssysteem, zijn velen zich er ook van bewust dat het een schat aan applicaties biedt (gratis) die erop gericht zijn de computerervaring naar een hoger niveau te tillen. Ubuntu TV heeft een ingebouwde kassa waardoor u gemakkelijk het tv-programma of de film kunt vinden die u wilt bekijken. Het enige dat u nodig heeft, is uw tv en u kunt genieten van een verscheidenheid aan entertainment: tv (live en online), films en zelfs persoonlijke video’s. Uw videospeler moet de Adobe Flash Player of de RealPlayer zijn. Zodra uw webbrowser is geopend, typt u gewoon de URL van de video die u wilt bekijken, klikt u op de afspeelknop zodra de videospeler wordt weergegeven en bent u klaar om te gaan!

Als live videostreaming niets voor u is, zijn er andere alternatieven voor kabel-tv waaruit u kunt kiezen. YouTube biedt allerlei soorten video’s, dus misschien vind je daar wat je zoekt. U kunt ook netwerkwebsites bezoeken en oude afleveringen van uw favoriete tv-programma’s bekijken. Of je kunt op de ouderwetse manier gaan en een antenne kopen. Het is misschien geen moderne optie, maar het kan de gratis shows leveren die je wilt. En het is ook veel goedkoper dan je abonnement op kabeltelevisie!

Veel kijkplezier!

Bron: Sherly A. Mendoza

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie