De verborgen bedreigingen en risico’s van het internet der dingen

De verborgen bedreigingen en risico’s van het internet der dingen

Technologie is een van die uitvindingen van wetenschappers die elk uur evolueren. Slechts een paar decennia geleden hadden computers airconditioning nodig en werden ze in een speciale omgeving bewaard om foutloos te functioneren. Tegenwoordig worden de machines en apparaten ontwikkeld met het oog op de zwaarste omstandigheden; ze zijn duurzaam en bestand tegen extreme omstandigheden zoals stof, temperatuur en zelfs water. Sterker nog, er wordt veel onderzoek gedaan om een cyborg te ontwikkelen met alle mogelijke efficiënties.

Internet of Things, of beter bekend als IoT, heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop communicatie tussen mens en machine plaatsvindt. Bovendien heeft de uitvinding van Machine Learning (ML) kunstmatige intelligentie in apparaten geïnduceerd waardoor ze denken als mensen. De volgende generatie IoT-apparaten en -machines zouden intelligentie, empathie en zelfs besluitvormingscapaciteit hebben; een toekomstige cyborg klopt gewoon op de deuren en staat op het punt de menselijke wereld binnen te gaan.

Met vooruitgang komen bedreigingen en risico’s, en IoT is riskanter. Elke machine of apparaat met capaciteit voor kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) zou zijn eigen brein ontwikkelen, dat hen op hun beurt helpt om zelf beslissingen te nemen. Veel Hollywood-films zijn gericht op de kwaadaardige intelligentie van machines en hun zoektocht om het hele menselijke ras te veroveren. En dit is geen fictie!

IoT – Een digitale thriller

Internet of Things – A Digital Thriller is zo’n roman die de bedreigingen en risico’s van Internet of Things onthult. De machines en apparaten zijn geautomatiseerd en leren van activiteiten die om hen heen plaatsvinden. Ze ontwikkelen de volgende generatie kunstmatige intelligentie en kunstmatige empathie verder om vertrouwen te winnen. Terwijl oude machines onder menselijke controle staan, zou de Super Artificial Intelligence (SAI) hen in staat stellen menselijke commando’s te overschrijven. Uiteindelijk zouden apparaten met zo’n enorme kracht een dodelijke samenzwering beginnen die moeilijk te detecteren of te traceren is.

De hoofdrolspeler is een software-engineer in New York die leiding geeft aan het project OmniSmart, waar alle machines, motoren en apparaten zijn gevuld met grote kunstmatige intelligentie en empathie. Door bepaalde incidenten gaan de leden van IoT zich raar gedragen en uiteindelijk worden ze rebels.

Zo’n verhaal geeft iedereen een les om paarden tegen te houden en na te denken voordat ze machines krachtig en almachtig maken. Hoewel we tot nu toe zwakkere kunstmatige intelligentie hebben uitgevonden, zou het voor mensen moeilijk zijn om ze te beheersen als apparaten hun auto-leervermogen hebben om zichzelf om te zetten in superkunstmatige intelligentie. Het verhaal van de roman geeft een diep inzicht in de technologische vooruitgang die mensen zoeken door compromissen te sluiten met de mensheid.

Bron: Dr. Maulik Vyas

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie