De voordelen van betalen met Bitcoin

De voordelen van betalen met Bitcoin

Omdat virtuele valuta een uniek karakter hebben, bieden ze veel voordelen ten opzichte van traditionele valuta. In de afgelopen jaren heeft de wereld van digitale valuta veel positieve veranderingen doorgemaakt. Er zijn veel cryptocurrencies, maar Bitcoin is een van de meest populaire. In dit artikel gaan we kijken naar enkele van de meest prominente voordelen van betalen met Bitcoin. Lees verder om meer te weten te komen.

1. Gebruikersautonomie

Voor veel gebruikers bieden digitale valuta hen veel meer vrijheid dan conventionele valuta. Mensen hebben meer controle over hoe ze hun geld kunnen uitgeven. Het mooie is dat ze niet te maken hebben met een tussenpersoon zoals de overheid of bank.

2. Discretie

Een ander voordeel is dat dingen die met Bitcoin worden gekocht discreet zijn. Alleen de gebruiker kan zijn Bitcoin-transacties publiceren. Bovendien hebben de transacties niet hun naam ernaast. Afgezien daarvan zijn deze transacties bijna niet te herleiden.

Elke transactie heeft trouwens een ander Bitcoin-adres. Maar dat betekent niet dat deze transacties niet te herleiden zijn. Dus als u anderen niet wilt laten weten waar u uw geld hebt uitgegeven, kunt u cryptocurrencies gebruiken om betalingen te doen.

3. Peer-to-peer-focus

Een ander groot voordeel van het Bitcoin betalingssysteem is dat het gebaseerd is op peer-to-peer. Met andere woorden, gebruikers kunnen betalingen ontvangen en verzenden zonder goedkeuring van enige autoriteit. Betalingen kunnen binnen enkele seconden worden gedaan, zolang de gebruiker verbonden is met internet.

4. Geen bankkosten

In tegenstelling tot de traditionele fiat-valuta’s, brengt Bitcoin geen aanbetalingskosten, rekening-courantkredieten of minimale saldokosten met zich mee. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over uw rekeningonderhoud of saldokosten.

5. Lage transactiekosten

Buitenlandse aankopen en reguliere bankoverschrijvingen brengen doorgaans wisselkosten en vergoedingen met zich mee. Omdat cryptocurrencies geen tussenkomst van de overheid of intermediaire instellingen vereisen, zijn de transactiekosten vrij laag. Als u een reiziger bent, kan dit een groot voordeel voor u zijn. Bovendien zijn bitcoin-overdrachten erg snel, waardoor autorisatie en lange wachttijden overbodig zijn.

6. Mobiele betalingen

Net als elk online betalingssysteem, kunnen cryptocurrency-gebruiken betalingen doen via hun mobiele telefoons, zolang ze verbonden zijn met internet. Ze hoeven dus niet naar hun bank te reizen om een ​​aankoop te doen. Bovendien hoeft u uw persoonlijke identiteit niet te tonen om de transactie te voltooien.

7. Toegankelijkheid

Oprechte gebruikers kunnen Bitcoin ontvangen en verzenden met hun computer of smartphone, het is niet nodig om een ​​traditionele bank of andere autoriteit in te schakelen. Bovendien hoeven gebruikers hun creditcard niet te gebruiken om betalingen te doen. Bitcoin biedt dus meer toegankelijkheid dan andere opties die u kunt proberen.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, dit zijn slechts enkele van de belangrijkste voordelen van het doen van betalingen met Bitcoin in plaats van het traditionele betaalmiddel te gebruiken. Hopelijk helpt dit artikel je om een ​​beter begrip te krijgen van cryptocurrencies.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie