De voordelen van kunstmatige intelligentie op de werkplek

De voordelen van kunstmatige intelligentie op de werkplek

Kunstmatige intelligentie is een vrij populair onderwerp in moderne technologie, waarbij veel bedrijven het gebruik ervan in hun dagelijkse activiteiten overnemen, terwijl anderen sceptisch zijn over de relevantie ervan op de werkplek. Ik zal u de verschillende voordelen van AI voor de werkplek laten zien en hoe het uw bedrijf kan laten groeien en tegelijkertijd tijd en geld kan besparen.

Vereenvoudiging van het wervingsproces

Human Resource-afdelingen worden geconfronteerd met de taak om personeel aan te nemen, wat behoorlijk ontmoedigend, frustrerend en even duur is, waarbij personeel een groot aantal sollicitaties moet doorlopen voor een relatief klein aantal vacatures, maar dit scenario wordt stilaan verleden tijd met het gebruik van machine-intelligentie, oftewel kunstmatige intelligentie.

AI vermindert de stress in verband met het wervingsproces door het gebruik van de volgende manieren:

Interessante functiebeschrijvingen worden geschreven door recruiters via de gebruikssoftware die bekend staat als Textio. Dit uitgebreide schrijfplatform verzamelt verschillende vacatures en stelt geschikte inhoud voor om het indienen van meer sollicitaties van werkzoekenden aan te moedigen.

Kandidaten voor verschillende vacatures kunnen hun sollicitatiegesprekken plannen, zodat ze een tijd kunnen kiezen die voor hen geschikt is en ook een kans biedt om te verzetten. Al deze zijn mogelijk door het gebruik van de Montage-software.

Door AI aangedreven software zoals Stella koppelt geschikte kandidaten aan banen door het volgen van ervaringen, referenties en kwaliteiten waarnaar werkgevers zoeken.

Verwijdering van repetitieve taken in de dagelijkse bedrijfsvoering

Het plannen, verplaatsen en annuleren van vergaderingen is behoorlijk stressvol voor administratief personeel, maar het gebruik van tools zoals X.ai helpt door deze taken ijverig uit te voeren.

Het opnemen, transcriberen en delen van notities tijdens vergaderingen zijn ook taken die door kunstmatige intelligentie kunnen worden afgehandeld.

Verbetering bij het afhandelen van problemen met betrekking tot verkoop, marketing en klantenservice

Chatbots zijn vormen van kunstmatige intelligentie die kunnen helpen bij ondersteuning buiten het bedrijf. Ze doen ervaring op van echte verkopers en klantenvertegenwoordigers en gebruiken deze om klanten te helpen bij het kopen van goederen en diensten. Vragen met betrekking tot marketing en klantrelatiebeheer (CRM) kunnen ook door GrowthBot worden afgehandeld door middel van datamining, zowel van het publiek als van het bedrijf.

De identificatie van beveiligingsrisico’s en bescherming van gegevens

Financiële instellingen zoals banken passen op AI gebaseerde technologie toe om veiligheidsrisico’s te signaleren en gegevens te beschermen. Voorbeelden van software die in dergelijke gevallen gebruik maakt van Ai zijn Darktrace, Exabeam en SparkCognition.

Toegenomen productiviteit

Nu AI de meeste alledaagse en repetitieve taken op de werkplek afhandelt, zijn werknemers vrij om hun inspanningen te kanaliseren naar belangrijkere taken en zo de productiviteit te verhogen.

De productiviteit kan ook worden verhoogd en gecontroleerd door machine-intelligentie door hen te helpen gebieden te ontdekken met hoge arbeidskosten en andere obstakels voor verhoogde efficiëntie.

Zal kunstmatige intelligentie mensen op de werkplek vervangen?

Met de bovenstaande voorbeelden kunnen sommige mensen in de verleiding komen om na te denken over het verliezen van hun baan aan AI-aangedreven tools, aangezien de meeste taken op de werkplek geleidelijk worden geautomatiseerd, maar hun angsten zijn ongegrond omdat menselijke inbreng onmisbaar is ondanks de aanwezigheid van kunstmatige intelligentie.

Kunstmatige intelligentie voert in principe taken uit die de productiviteit kunnen beïnvloeden en stelt werknemers in staat actiegericht te zijn en geeft hen de kans om creatiever te zijn.

Bron: Abiodun Adewusi

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie