De waarheid over geld en relaties

De waarheid over geld en relaties

GELD!! Erg! Heb je ruzie of ben je het niet eens met je partner over geld? De trieste waarheid is dat je niet de enige bent. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Ramsey Solutions is geld de belangrijkste reden waarom de meeste paren vechten, en de tweede belangrijkste oorzaak van echtscheiding na ontrouw.

De meeste mensen in deze generatie hebben te maken met veel financiële onrust als ze single zijn. Je kunt je voorstellen hoeveel erger het wordt als een andere persoon aan de vergelijking wordt toegevoegd. Dit geldt vooral wanneer u en uw partner niet dezelfde financiële prioriteiten hebben.

Stelt u zich eens voor dat u wilt sparen voor een investering terwijl uw partner geld wil besparen op vakanties of tijd met vrienden wil doorbrengen. Als koppel is het belangrijk dat u vanaf het begin begint met het plannen van uw financiële toekomst.

Is geld belangrijk in een relatie?

Geld is een zeer gevoelig onderwerp voor veel mensen in relaties. Sommigen zijn van de gedachtegang dat liefde alles overwint, terwijl anderen geloven dat het geen rekeningen betaalt. Geld is belangrijk omdat het dicteert wat je als stel kunt doen en grenzen stelt aan je relatie.

Er zijn veel verwachtingen als je met iemand anders samenwoont of hem ziet; en er zijn eindeloze manieren waarop geld een rol speelt in een relatie. Het is daarom belangrijk om te werken aan een stabiele relatie voor een duurzame relatie die niet zal worden verstoord door geldgebrek.

Als u een relatie heeft, worden uw persoonlijke financiële verantwoordelijkheden de financiële verantwoordelijkheden van de relatie. Een dak boven je hoofd is ook een dak boven het hoofd van je partner. Uw rekeningen worden ook die van hen. Dit betekent dat het niet verstrekken van uw partner tot problemen voor u beiden leidt.

Redenen waarom geld belangrijk is in een relatie

  1. Stroom

Met geld komt macht; en met macht ben je in staat om onafhankelijke beslissingen te nemen, inclusief het verlaten van een giftige relatie. Er zijn veel mensen die giftige relaties aangaan, allemaal omdat ze afhankelijk zijn van hun partners voor voorzieningen. Als je een financieel stabiele relatie hebt, krijg je de kracht om een ​​giftige relatie te verlaten zonder je zorgen te maken voor jezelf of je kinderen.

  1. Luxe

Iedereen wil de goede dingen in het leven; en zelfs als ze niet op zoek zijn naar extreme luxe, willen ze misschien gewoon een comfortabel leven leiden. Geld zorgt ervoor dat je op een bepaald moment kunt krijgen wat je wilt of nodig hebt. Wil je op vakantie naar het Caribisch gebied? Wil je voor je kinderen de nieuwste X-Box kopen? Boom! Met genoeg geld is niets materieels onbereikbaar.

  1. Gelukkige, gezonde kinderen

Als je kinderen hebt, wordt geld nog belangrijker. De trots van elke ouder die er is, is om voor hun kinderen te zorgen. Met geld kun je ze het beste bieden op het gebied van gezondheid, onderwijs, veiligheid en al het andere dat ze nodig hebben om op te groeien tot gelukkige en gezonde kinderen.

  1. Vrede

Met genoeg geld tussen jullie twee, verminderen de ruzies aanzienlijk. Met een financieel stabiele relatie hoeft geen van de partners zich zorgen te maken over bijbedoelingen van de ander.

Het is belangrijk om in een relatie aandacht te besteden aan geldzaken. Wees open met uw partner over uw financiële situatie en verwacht hetzelfde van hen. Praat over geld, de toekomst en uw verwachtingen om te voorkomen dat het op de lange termijn een stressfactor wordt!

Bron: Mathenge Kabui

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie