De weg naar financiële vrijheid en onafhankelijkheid

De weg naar financiële vrijheid en onafhankelijkheid

Iedereen wil financieel vrij en onafhankelijk zijn. Maar zoiets gebeurt niet zomaar. Er zijn dingen die je bewust moet doen. Misschien zou je kunnen zeggen dat het te laat is om daarmee te beginnen. Maar het is nooit te laat om te beginnen aan iets dat tot vrijheid leidt.

Dit artikel gaat over de stappen naar die financiële vrijheid en onafhankelijkheid. Het zal betrekking hebben op; het opzetten van een spaarplan, omgaan met schulden en uw spaargeld gebruiken om te beleggen. Laten we nu kijken naar de stappen:

1. Stel een spaarplan op.

Financieel sparen gaat over het opzij zetten van wat geld voor toekomstige behoeften. Het is het startpunt voor degenen die geen goede financiële achtergrond hebben voor hun financiële vrijheid en onafhankelijkheid.

Dit is eerst jezelf betalen. Het is oneerlijk tegenover jezelf om iedereen te gaan betalen nadat je een salaris hebt gekregen of geld hebt verdiend, behalve jezelf. Hoe doe je dat? U begint met het betalen van huur, tienden, het betalen van schulden, nutsvoorzieningen en andere dingen totdat uw maandelijkse inkomsten op zijn. Dus minimaal 10% besparen op elk inkomen dat u krijgt, is een goed startpunt. Dit is voor iedereen betaalbaar omdat het in verhouding staat tot uw inkomen. Er kan geen excuus zijn.

Waar wacht je op? Begin meteen. Open een spaarrekening door lid te worden van een spaar- en kredietcoöperatie of maak gebruik van een bank. Vermijd het opnemen van die fondsen tot een bepaalde periode.

2. Omgaan met schulden

We willen allemaal schulden op een bepaalde periode gebruiken. Er zijn echter goede en slechte schulden. Ik noem dubieuze debiteuren zo, die geen inkomsten voor u genereren. Goede schulden zijn schulden die worden gebruikt voor productieve doeleinden, zoals het starten van enkele inkomstengenererende projecten.

Slechte schulden voegt aansprakelijkheid toe aan u. Houd er rekening mee dat ik deze voorwaarden niet gebruik volgens de boekhoudkundige terminologie. Dus een actief dat een verplichting is, is er een zoals een auto of een huis voor persoonlijke bewoning. Waarom deze items zo noemen, aangezien ze activa worden genoemd? Ze zijn een verplichting omdat ze geld uit je zak halen.

Overmatige schuldenlast moet koste wat kost worden vermeden. Indien mogelijk, verminder en elimineer schulden. Het hierboven genoemde spaarplan zal u, mits consequent gevolgd, naar financiële vrijheid en onafhankelijkheid brengen.

3. Gebruik uw spaargeld om te beleggen.

Investeren is beter dan sparen. U moet echter eerst wat geld hebben voordat u kunt beleggen. Helaas moeten de meesten van ons daar beginnen. Er zijn verschillende manieren waarop u uw geld kunt beleggen. De manieren kunnen zijn: zakendoen, financiële activa kopen, investeren in financiële aandelen, onroerend goed, enz.

Beleggen helpt u uw vermogen op te bouwen, waardoor u financiële vrijheid en onafhankelijkheid krijgt. Het is een manier om uw financiën te laten groeien.

De bovenstaande drie stappen helpen u op weg naar financiële vrijheid. Volg ze gewoon. Begin met het opzetten van een spaarplan en volg het consequent op. Wacht niet lang, want er komt nooit een gunstig moment. Werk aan uw schuld door een afbetalingsplan te volgen. Investeer vervolgens uw geld zodat u uw financiën kunt laten groeien. Die drie stappen zetten je inderdaad op het goede spoor naar financiële vrijheid en onafhankelijkheid.

Bron: Elphas Sipho Mdluli

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie