De Wild West Crypto Show gaat door

De Wild West Crypto Show gaat door

Hier is een vraag die vaak naar voren komt: Hoe kies ik in welke cryptovaluta ik wil investeren – zijn ze niet allemaal hetzelfde?

Het lijdt geen twijfel dat Bitcoin het leeuwendeel van de markt voor cryptovaluta (CC) heeft veroverd, en dat is grotendeels te danken aan zijn FAME. Dit fenomeen lijkt veel op wat er gebeurt in de nationale politiek over de hele wereld, waar een kandidaat de meerderheid van de stemmen verkrijgt op basis van FAME, in plaats van enige bewezen capaciteiten of kwalificaties om een ​​natie te regeren. Bitcoin is de pionier in deze marktruimte en blijft bijna alle krantenkoppen halen. Deze FAME betekent niet dat het perfect is voor het werk, en het is vrij algemeen bekend dat Bitcoin beperkingen en problemen heeft die moeten worden opgelost, maar er is onenigheid in de Bitcoin-wereld over hoe de problemen het beste kunnen worden opgelost. Naarmate de problemen groter worden, is er een voortdurende mogelijkheid voor ontwikkelaars om nieuwe munten te initiëren die in bepaalde situaties passen, en zich zo te onderscheiden van de ongeveer 1300 andere munten in deze marktruimte. Laten we eens kijken naar twee Bitcoin-rivalen en onderzoeken hoe ze verschillen van Bitcoin en van elkaar:

Ethereum (ETH) – De Ethereum-munt staat bekend als ETHER. Het belangrijkste verschil met Bitcoin is dat Ethereum “slimme contracten” gebruikt, dit zijn accounthoudende objecten op de Ethereum-blockchain. Slimme contracten worden gedefinieerd door hun makers en ze kunnen communiceren met andere contracten, beslissingen nemen, gegevens opslaan en ETHER naar anderen verzenden. De uitvoering en diensten die ze aanbieden, worden geleverd door het Ethereum-netwerk, wat allemaal verder gaat dan wat de Bitcoin of een ander blockchain-netwerk kan doen. Smart Contracts kan optreden als uw autonome agent, uw instructies en regels opvolgend voor het uitgeven van valuta en het initiëren van andere transacties op het Ethereum-netwerk.

Rimpel (XRP) – Deze munt en het Ripple-netwerk hebben ook unieke kenmerken die het veel meer maken dan alleen een digitale valuta zoals Bitcoin. Ripple heeft het Ripple Transaction Protocol (RTXP) ontwikkeld, een krachtige financiële tool waarmee uitwisselingen op het Ripple-netwerk snel en efficiënt geld kunnen overmaken. Het basisidee is om geld in “gateways” te plaatsen waar alleen degenen die het wachtwoord kennen het geld kunnen ontgrendelen. Voor financiële instellingen biedt dit enorme mogelijkheden, omdat het grensoverschrijdende betalingen vereenvoudigt, kosten verlaagt en transparantie en veiligheid biedt. Dit alles gebeurt met creatief en intelligent gebruik van blockchaintechnologie.

De reguliere media behandelen deze markt bijna elke dag met het laatste nieuws, maar er zit weinig diepgang in hun verhalen… het zijn meestal alleen maar dramatische koppen.

De Wild West-show gaat verder…

De 5 aandelen crypto/blockchain-picks zijn gemiddeld gestegen 109% sinds 11/17 december. De wilde schommelingen gaan door met dagelijkse draaibewegingen. Gisteren hadden we Zuid-Korea en China als laatste om te proberen de hausse in cryptocurrencies neer te schieten.

Donderdag stuurde de Zuid-Koreaanse minister van Justitie, Park Sang-ki, de wereldwijde bitcoin-prijzen tijdelijk naar beneden en de markten voor virtuele munten in rep en roer toen hij naar verluidt zei dat regelgevers wetgeving aan het voorbereiden waren om de handel in cryptocurrency te verbieden. Later diezelfde dag kwam het Zuid-Koreaanse ministerie van Strategie en Financiën, een van de belangrijkste leden van de taskforce voor de regulering van cryptocurrency van de Zuid-Koreaanse regering, naar buiten en zei dat hun afdeling is het er niet mee eens met de voortijdige uitspraak van het ministerie van Justitie over een mogelijk handelsverbod voor cryptocurrency.

Terwijl de Zuid-Koreaanse regering zegt dat cryptocurrency-handel niets meer is dan gokken, en ze bang zijn dat de industrie veel burgers in het arme huis zal achterlaten, is hun echte zorg een verlies van belastinginkomsten. Dit is dezelfde zorg die elke regering heeft.

China is uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste bronnen van cryptocurrency-mining, maar nu gaat het gerucht dat de regering onderzoekt naar het reguleren van de elektrische stroom die door de mining-computers wordt gebruikt. Meer dan 80% van de elektrische stroom om Bitcoin tegenwoordig te minen, komt uit China. Door mijnwerkers te sluiten, zou de overheid het voor Bitcoin-gebruikers moeilijker maken om transacties te verifiëren. Mijnbouwactiviteiten zullen naar andere plaatsen verhuizen, maar China is bijzonder aantrekkelijk vanwege de zeer lage elektriciteits- en grondkosten. Als China deze dreiging doorzet, zal er een tijdelijk verlies van mijncapaciteit zijn, wat ertoe zou leiden dat Bitcoin-gebruikers langere timers en hogere kosten voor transactieverificatie zouden zien.

Deze wilde rit zal doorgaan, en net als de internetboom, zullen we enkele grote winnaars zien en uiteindelijk enkele grote verliezers. Net als bij de internethausse of de uraniumhausse, zijn het degenen die vroeg beginnen die zullen bloeien, terwijl de massa-investeerders altijd aan het einde komen opdagen en zich aan de top kopen.

Blijf kijken!

Bron: Martin Straith

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie