De Worstelen WordPress en SquareSpace: welke wint? Ontdek het hier

De Worstelen WordPress en SquareSpace: welke wint? Ontdek het hier

Op een bepaald moment was het bouwen van een website een ontmoedigende en dure taak. U moest een goede webontwikkelaar en -ontwerper benaderen, uren met hen doorbrengen om hen uw behoeften te laten begrijpen en als de site na een behoorlijke tijd klaar was, zou u nog steeds een lang proces moeten doorlopen om wijzigingen aan te brengen in de toekomst. De dingen zijn nu veranderd. U kunt nu eenvoudig uw eigen website maken zonder bijna geen externe hulp met behulp van Content Management Systemen. Met CMS, zoals ze over het algemeen worden genoemd, kunt u een eenvoudige interface en snelle stappen gebruiken om uw eigen website te maken zonder codering of scripting. Zo kan zelfs een niet-technische klant zijn eigen website maken. Er zijn een aantal CMS op de markt. Twee van dergelijke CMS zijn: het alomtegenwoordige WordPress en het eenvoudige SquareSpace. Dit artikel biedt een eerlijke vergelijking tussen beide om te beslissen welke het op verschillende aspecten beter doet.

Laten we beginnen:

Begroting

· WordPress: hoewel WordPress u een betrouwbaar en gratis platform biedt om uw website of blog te ontwerpen, moet u betalen als u live wilt gaan. U zou een geschikt hostingplan moeten kopen om uw site over de hele wereld toegankelijk te maken. Er zijn verschillende abonnementen om uit te kiezen: Shared hosting, VPS en dedicated server. Shared hosting is geschikt voor beginners die net zijn begonnen en beperkte technische kennis/budget hebben. Het is goedkoop, biedt comfortabele schaalbaarheid met onbeperkte bronnen (bandbreedte en schijfruimte) en wordt grotendeels beheerd door de serviceprovider. Als uw behoeften specifieker zijn, kunt u kiezen voor VPS of dedicated hosting. Deze abonnementen zijn duurder omdat ze privacy, hogere beveiliging en toegewijde beschikbaarheid van bronnen bieden. Bovendien moet u verschillende aspecten zelf regelen. Bovendien moet u voor de domeinnaam betalen om een ​​gedenkwaardige domeinnaam voor uw website te kopen. Hoewel het dus gratis is om uw website met WordPress te maken, moet u betalen voor de bronnen als u deze live en toegankelijk wilt maken.

· SquareSpace: SquareSpace biedt u een persoonlijk abonnement met alle essentiële functies die nodig zijn om online te gaan. Naast de infrastructuur omvat het ook de middelen die nodig zijn om uw site live te maken. De abonnementen beginnen bij $ 8, wat misschien geen groot verschil klinkt in vergelijking met de hostingplannen die je nodig hebt tijdens het maken van een website met behulp van het WordPress CMS. Er is echter een addertje onder het gras als het gaat om de middelen. Met het $ 8-abonnement – persoonlijk abonnement – kunt u maximaal 20 pagina’s, 1 blog en 2 bijdragers toevoegen die de economische doelstellingen van de site-eigenaar kunnen belemmeren. Wat nog teleurstellender is, is dat u slechts één item in een persoonlijk abonnement kunt verkopen. Is er dan geen hoop? – Je zou het kunnen vragen! Ja, er is hoop, maar die hoop heeft een prijs, namelijk een Premium-pakket met een prijs van $ 16. U kunt tot 20 producten toevoegen aan dit abonnement en genieten van de onbeperkte ruimte, bandbreedte en pagina’s. Als je volledige vrijheid nodig hebt, geef dan $ 24 uit en verkoop onbeperkte producten en geniet van onbeperkte middelen.

De servicekwaliteit, ondersteuning en infrastructuur verschillen grotendeels voor verschillende hostingproviders. Het is begrijpelijk dat u de persoonlijke voorkeur wilt uitoefenen als het gaat om hosting en domein. Hier kunt u met WordPress uw eigen hosting- en domeinprovider kiezen.

Het CMS wijzigen

· WordPress: De WordPress biedt u de vrijheid om uw inhoud zonder gedoe te verplaatsen. De gemakkelijk te beheren exporttools die worden aangeboden door WordPress zijn lichtjaren vooruit dan SquareSpace en stellen je in staat om de hele site gemakkelijk te exporteren. Met de ingebouwde tools van WordPress kun je de essentiële gegevens vrij eenvoudig exporteren. Afgezien van uw tekst en visuele inhoud kunt u ook een back-up maken van uw plug-insthema’s en volledige gegevensoplossing met behulp van WordPress-back-upoplossingen. Eenmaal een back-up gemaakt, kunt u de inhoud eenvoudig exporteren naar andere inhoudbeheersystemen. U behoudt dus de mogelijkheid om het service-CMS op elk gewenst moment te wijzigen.

· SquareSpace: In SquareSpace kunt u slechts enkele delen van uw inhoud exporteren in de vorm van een XML-bestand. Hier kunt u uw galerijblogs en de pagina’s opslaan. Dat betekent dat als je de service van SquareSpace niet leuk vindt of naar een ander CMS moet overstappen, je een lang proces moet doorlopen en de ondersteuning van SquareSpace moet vragen om een ​​back-up te maken van volledige gegevens in een formaat dat kan worden geëxporteerd. Door deze beperkte aantrekkingskracht blijft SquareSpace duidelijk achter.

E-commerce

· WordPress: hoewel WordPress begon als een eerste CMS voor bloggers, heeft het de laatste tijd zijn aanpak aanzienlijk uitgebreid om ook zakelijke en e-commercesites adequaat te ondersteunen. Er is een enorm repertoire aan e-commerce plug-ins die WordPress je biedt. Daarnaast zijn er een aantal WordPress-thema’s die speciaal zijn ontworpen om e-commerce te promoten. Daarom kunt u de eenvoud van WordPress combineren met de geavanceerde functionaliteit en functies die vereist zijn voor een e-commercesite die het beste van twee werelden is.

· SquareSpace: SquareSpace stelt opnieuw teleur als het om e-commerce gaat. U kunt slechts zeer weinig externe services integreren om e-commerceactiviteiten op uw SquareSpace-site te promoten. Bovendien gaan tijdens de integratieprocessen enkele van de oorspronkelijke kwaliteiten en mogelijkheden van deze externe applicaties verloren. U kunt ook slechts één enkele service voor betalingen instellen – Shrill en deze is niet overal ter wereld beschikbaar, maar is beperkt tot slechts een paar landen. Als je niet van Shrill houdt of als Shrill niet beschikbaar is in het land waar je wilt verkopen, heb je geen andere hoop dan je platform te veranderen. Behalve dat het uw bereik beperkt, kan het ook uw toekomstige reis van globalisering een halt toeroepen.

Het vonnis

Als je vanaf nul begint en een snelle infrastructuuroplossing nodig hebt om je online ruimte te claimen, dan is SquareSpace de beste keuze voor jou. Terwijl u zult genieten van de volledige verwennerij en begeleide reis, moet u bereid zijn een groot deel van de vrijheid op te offeren. Je zou een pad moeten lopen dat al is uitgehouwen en je hebt heel weinig kans om je eigen pad te banen of zelfs een andere route naar de bestemming te nemen.

Hoewel het goed is voor websites met niet-commerciële doelstellingen of een beperkte reikwijdte, moet u voorzichtig zijn bij het gebruik van SquareSpace als u een e-commercesite of een complexe bedrijfssite moet maken met indrukwekkende kenmerken en specifieke eisen.

Hoewel er wat leren bij komt kijken tijdens het werken met WordPress, biedt het je veel meer flexibiliteit en kun je verschillende aspecten van je website bepalen. Een betere ontwerpkracht is het grote voordeel van WordPress CMS. Als het gaat om het plaatsen en publiceren van opdrachten, doet WordPress het duidelijk veel beter dan SquareSpace. Het biedt u een groot aantal functies en functionaliteiten, thema’s en add-ons om uw site op de meest efficiënte manier te beheren.

Bron: Jatin B

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie