De zakelijke ondernemingen van Elon Musk

De zakelijke ondernemingen van Elon Musk

Er zijn mensen die zijn geboren met een aangeboren talent in het creëren van nieuwe technologie, zoals Elon Musk. Hij is een ondernemer in Zuid-Afrika die in de volksmond bekend staat als de oprichter van SpaceX en Tesla Motors. Hij was zelfs in staat om in 2012 een historisch commercieel ruimtevaartuig te lanceren.

vroeg begin

Hij werd geboren in 1971 in Zuid-Afrika. Hij groeide op in een normale omgeving, net als wij, maar wat hem anders maakt, is dat hij altijd dol is geweest op het gebruiken en ontdekken van de wonderen van technologie. Hij kocht zijn allereerste bedrijf toen hij nog maar 10 jaar oud was en daarmee besloot hij te gaan programmeren. Sterker nog, slechts twee jaar daarna was hij in staat om Blastar, zijn allereerste game, te maken en beschikbaar te stellen voor aankoop.

Hij was 17 jaar oud toen hij in Canada studeerde, maar 3 jaar later vertrok hij om natuurkunde en bedrijfskunde te studeren in Pennsylvania. Daarna studeerde hij aan de Stanford University en promoveerde hij tot doctor in de energiefysica. De tijd dat hij verhuisde was ongeveer in dezelfde tijd dat internet veel aandacht kreeg en daarom stopte hij met school om zijn dromen na te jagen.

Het eerste bedrijf van Elon Musk, Zip2 Corporation

Met zijn liefde voor technologie besloot hij zijn eerste bedrijf op te richten en noemde het Zip2 Corporation. Het is een bedrijf dat kaarten online wil zetten. Samen met andere zakelijke individuen hebben ze miljoenen dollars geïnvesteerd om een ​​online gele pagina te creëren. Van het wordt gebruikt in de Bay Area, breidde het zich vervolgens uit tot een nationale reikwijdte. Ze hebben softwarepakketten kunnen maken die vervolgens aan kranten zijn aangeboden. Het bedrijf heeft zich gericht op het aanbieden van routebeschrijvingen, bedrijfsvermeldingen en zelfs kaarten aan degenen die hun krant online lezen, aan krantenbedrijven.

De geboorte van een bedrijf dat online financiële diensten aanbiedt, X.com

Nadat de zaken bij Zip2 Corporation niet gingen zoals gepland, waagde hij zich aan een ander bedrijf, met als doel positieve veranderingen in de technologie bij te dragen door de geboorte van X.com. Nadat het is gekocht, wordt het nu PayPal genoemd en biedt het geweldige diensten aan particulieren en zelfs bedrijven. Hierdoor kunnen mensen betalingen verzenden zonder dat ze de andere persoon persoonlijk hoeven te ontmoeten. Ze hoeven alleen maar gebruik te maken van internet om online geld over te maken.

Met zijn sterke passie om nieuwe technologie aan ons te willen introduceren, zijn we nu in staat om veilig, snel en gemakkelijk te betalen. Oorspronkelijk was het een bedrijf dat zich richtte op online bankieren en het e-mailadres van de ontvanger gebruikt, maar sindsdien is hun focus verschoven. Daarom staat het nu bekend als een aanbieder van wereldwijde betalingsoverdrachtdiensten. Het was ook in staat om een ​​bedrijf genaamd Confinity over te nemen. Vanwege de geweldige dingen die het bedrijf heeft kunnen doen, heeft eBay besloten het te kopen, waarbij $ 165 miljoen van de verkoop naar Musk ging. Dit was ook het jaar waarin hij het Amerikaanse staatsburgerschap heeft verworven.

SpaceX, een andere zakelijke onderneming van Musk

SpaceX heeft in 2002 geprobeerd hun eigen raketten te ontwikkelen. Het is het bedrijf dat nog een nieuwe toevoeging aan de technologie heeft gedaan, met de lancering van een historisch commercieel ruimtevaartuig, niet slechts één, maar twee keer in 2009 en 2012. Dit is het moment waarop hij heeft grote belangstelling getoond voor aardse zaken. Als het je was opgevallen, zijn alle 3 de bedrijven waarin hij heeft geïnvesteerd echt uniek en hebben ze allemaal veranderingen in ons leven gebracht.

SpaceX is de korte termijn voor Space Exploration Technologies Corporation. Het is een bedrijf met een grote focus op het creëren van ruimtevaartuigen die kunnen worden gebruikt in commerciële ruimtevaart. Het is gebouwd op zijn doel om de huidige staat van de rakettechnologie te bevorderen. Het is ook niet verwonderlijk om te weten dat hij zo’n bedrijf zou oprichten, aangezien hij een actief lid is van Mars Society. Het is een non-profitorganisatie die activiteiten ondersteunt die gericht zijn op het verkennen van Mars. Hij wilde zelfs een kas op de genoemde planeet vestigen en hij geloofde dat zijn bedrijf dat zou kunnen bereiken.

Musk, de enige architect van de producten van Tesla Motor

Met al die tijd, moeite en geld die hij aan die rakettechnologie besteedde, voelde hij toen de behoefte om een ​​nieuw product te produceren en dus heeft hij elektrische voertuigen gemaakt die beschikbaar zijn voor het publiek, waaronder de Model S en de Tesla Roadster. Welnu, hij is succesvol geweest in deze onderneming, aangezien de Model S-sedan wordt beschouwd als een van de veiligste auto’s om op de weg te gebruiken en veel mensen hebben die bewering al getuigd.

SolarCity

Zijn eerdere zakelijke ondernemingen waren niet genoeg voor deze man die altijd een brandende passie voor technologie heeft. Hij bundelde zijn krachten met zijn neef Lyndon Rive en richtte de SolarCity op. Hij kwam op het idee van dit bedrijf tijdens het bijwonen van een festival genaamd Burning Man. Zelf stelt hij dat het een van de bedrijven is die hij heeft die hem een ​​hoog investeringsrendement hebben opgeleverd. In feite heeft het bedrijf al meer dan honderd kantoren verspreid over de Verenigde Staten. Het verwierf zelfs een contract met eBay om zijn hoofdkantoor te voorzien van zonnepanelen.

De hierboven genoemde bedrijven zijn slechts enkele van de bedrijven waarin hij heeft geïnvesteerd. Afgezien daarvan heeft hij ook in tal van andere dingen geïnvesteerd, waarbij sommige zijn gefaald, terwijl andere buitengewoon succesvol zijn geworden. Hij was altijd bereid een risico te nemen en dat maakte de weg vrij voor hem om miljardair te worden. Ook voor hem is technologie niet het enige dat telt voor mensen die belangrijk zijn in deze wereld. In feite is hij ook zeer actief geweest in het doen van liefdadigheidswerken en heeft hij zelfs zijn eigen Stichting opgericht terwijl hij ook anderen steunde. Dit is het geheim van zijn succes, succes waar hij tot op de dag van vandaag van geniet.

Bron: Hector Hernandez

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie